Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?

Прясното и киселото мляко, сиренето, кашкавалът, изварата и маслото абсорбират бързо всякакви миризми и бактерии от хладилника, затова не бива да ги оставяте открити, макар и за няколко часа. Ако вече са придобили неприятен дъх, не бързайте да ги изхвърляте. Все още може да ги консумирате и да се възползвате от полезните им качества, след като приложите тези хитринки:
- Поставете изсъхналото сирене в съд с прясно или кисело мляко (или суроватка) за няколко часа. Така то ще отдаде тежката миризма в разтвора и ще омекне отново.
- В масло, получило неприятен дъх, забодете няколко изчистени моркова и ги извадете след 2 - 3 часа. Ще премахнете неприятната миризма от маслото и ако го накиснете за няколко часа в студена вода, в която сте разтворили малко сода за хляб. След това го изплакнете само със студена вода. Същия трик може да приложите и с извара.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!КРЪГЛА ПЛОЧА ОТ ХИМАЛАЙСКА СОЛ С ДЪРВЕНА ПОДЛОЖКА Ф 17.5 х 3 см
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Мариновано овче сирене с босилек
- Салата със смокини, синьо сирене и ядки
- Използвайте 4 трика за лесно почистване с бял оцет
- Запечено сирене с лук и домати
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Домати с ориз и сирене
Коментари към Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?