Начало Съвети Околна среда и бит Хранене и готвене Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?

Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?

Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара? - изображение

Прясното и киселото мляко, сиренето, кашкавалът, изварата и маслото абсорбират бързо всякакви миризми и бактерии от хладилника, затова не бива да ги оставяте открити, макар и за няколко часа. Ако вече са придобили неприятен дъх, не бързайте да ги изхвърляте. Все още може да ги консумирате и да се възползвате от полезните им качества, след като приложите тези хитринки:

  • Поставете изсъхналото сирене в съд с прясно или кисело мляко (или суроватка) за няколко часа. Така то ще отдаде тежката миризма в разтвора и ще омекне отново.
  • В масло, получило неприятен дъх, забодете няколко изчистени моркова и ги извадете след 2 - 3 часа. Ще премахнете неприятната миризма от маслото и ако го накиснете за няколко часа в студена вода, в която сте разтворили малко сода за хляб. След това го изплакнете само със студена вода. Същия трик може да приложите и с извара.

Още по темата:

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиИнтервютаРецептиЛюбопитноЛеченияЛайфстайлСнимкиПроизводителиХрани и ястияСоциални грижиНовиниНормативни актовеДиетиСпорт