Когато варите картофи, кипнете водата, преди да ги сложите в нея

Когато приготвяте ястия с картофи, ги обелете и нарежете непосредствено преди да ги използвате. Ако се наложи да ги потопите във вода, го направете за не повече от 1 - 2 часа и то преди да сте ги нарязали. Тази вода после може да използвате за готвенето, защото в нея са се разтворили ценните им хранителни вещества. Необелените картофи при варене запазват в по-голяма степен хранителната си стойност от обелените и нарязаните. Добре е да се приготвят на пара, а ако се варят във вода, тя трябва да кипи преди слагането им. Варените картофи се приготвят на умерен огън, защото на силен огън те се разваряват отвън, а отвътре остават сурови.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Девет ползи от картофените обелки
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Когато варите картофи, кипнете водата, преди да ги сложите в нея