Когато варите картофи, кипнете водата, преди да ги сложите в нея
Когато приготвяте ястия с картофи, ги обелете и нарежете непосредствено преди да ги използвате. Ако се наложи да ги потопите във вода, го направете за не повече от 1 - 2 часа и то преди да сте ги нарязали. Тази вода после може да използвате за готвенето, защото в нея са се разтворили ценните им хранителни вещества. Необелените картофи при варене запазват в по-голяма степен хранителната си стойност от обелените и нарязаните. Добре е да се приготвят на пара, а ако се варят във вода, тя трябва да кипи преди слагането им. Варените картофи се приготвят на умерен огън, защото на силен огън те се разваряват отвън, а отвътре остават сурови.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Задушено пиле с картофи
Коментари към Когато варите картофи, кипнете водата, преди да ги сложите в нея