Направете жилавото месо по-крехко с бира

Когато имате под ръка малко по-жилаво месо, не бързайте да го изхвърляте в кофата за боклук. Обикновено неговата обработка ни отнема много ценно време и голямо количество електроенергия (заради продължителното варене). С един лесен трик обаче може да го направите не само по-крехко, но и доста по-вкусно и то без употребата на каквито и да било изкуствени подобрители. Просто залейте обилно месото с бира и го оставете да се накисва в продължение на около един час преди готвене. За още по-добър ефект го оставете да се маринова за една нощ в хладилника или го варете във вода с бира на бавен огън.
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Мариновани цели моркови с чесън и оцет
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Мариновано овче сирене с босилек
Коментари към Направете жилавото месо по-крехко с бира