Направете жилавото месо по-крехко с бира
Когато имате под ръка малко по-жилаво месо, не бързайте да го изхвърляте в кофата за боклук. Обикновено неговата обработка ни отнема много ценно време и голямо количество електроенергия (заради продължителното варене). С един лесен трик обаче може да го направите не само по-крехко, но и доста по-вкусно и то без употребата на каквито и да било изкуствени подобрители. Просто залейте обилно месото с бира и го оставете да се накисва в продължение на около един час преди готвене. За още по-добър ефект го оставете да се маринова за една нощ в хладилника или го варете във вода с бира на бавен огън.
Още по темата:
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE SVC107
Безплатна доставка за България!МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ГОТВАРСКИ КОМПЛЕКТ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА 14265
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
НовВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как и колко да варим различните видове месо
- Колко добре познавате руската кухня?
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Кухненски мерки
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Диета Карнивор - основана единствено на месо
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Отървете се от молците в кухненския шкаф само с лавандулово масло
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
Коментари към Направете жилавото месо по-крехко с бира