Не съхранявайте продължително време солени храни в алуминиеви съдове

Много често, освен прясна храна, ни се налага да консумираме и консервирана. Обикновено тя се съхранява в алуминиеви съдове. За да бъдем максимално защитени от реакциите на метала с някои хранителни съставки, е необходимо да се съобразяваме със следното правило. В отворени алуминиеви съдове никога не бива да съхранявате за продължително време солени храни, солени консервирани меса и зеленчуци, кисело консервирани зеленчуци, гъби и др. Това е така, защото съдовете незабелязано се разяждат при по-дълго въздействие на соли и разредени киселини. Попаднали в храносмилателната система, металните частици вече биха могли да причинят по-сериозни последствия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
ТЕРМОМЕТЪР ЗА ФРИЗЕР
МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ХЛАДИЛНИК TIENS
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Дихателни упражнения
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Хранете се като през Викторианската епоха, за да сте слаби и здрави
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- И билките имат странични ефекти
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Хранене през тръба
Коментари към Не съхранявайте продължително време солени храни в алуминиеви съдове