Не съхранявайте продължително време солени храни в алуминиеви съдове
Много често, освен прясна храна, ни се налага да консумираме и консервирана. Обикновено тя се съхранява в алуминиеви съдове. За да бъдем максимално защитени от реакциите на метала с някои хранителни съставки, е необходимо да се съобразяваме със следното правило. В отворени алуминиеви съдове никога не бива да съхранявате за продължително време солени храни, солени консервирани меса и зеленчуци, кисело консервирани зеленчуци, гъби и др. Това е така, защото съдовете незабелязано се разяждат при по-дълго въздействие на соли и разредени киселини. Попаднали в храносмилателната система, металните частици вече биха могли да причинят по-сериозни последствия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE SVC107
Безплатна доставка за България!МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ХЛАДИЛНИК TIENS
Безплатна доставка за България!АБСОРБАТОР НА НЕПРИЯТНИ МИРИЗМИ WELLOS АНАНАС
ТЕРМОМЕТЪР ЗА ФРИЗЕР
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- И билките имат странични ефекти
- Колко добре познавате руската кухня?
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Методи за лечение на анорексия
- Регулация на слюноотделянето
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Секреция на стомашен сок
- Кухненски мерки
- 15 продукта, които едновременно подпомагат отслабването и засищат
Коментари към Не съхранявайте продължително време солени храни в алуминиеви съдове