Не съхранявайте продължително време солени храни в алуминиеви съдове

Много често, освен прясна храна, ни се налага да консумираме и консервирана. Обикновено тя се съхранява в алуминиеви съдове. За да бъдем максимално защитени от реакциите на метала с някои хранителни съставки, е необходимо да се съобразяваме със следното правило. В отворени алуминиеви съдове никога не бива да съхранявате за продължително време солени храни, солени консервирани меса и зеленчуци, кисело консервирани зеленчуци, гъби и др. Това е така, защото съдовете незабелязано се разяждат при по-дълго въздействие на соли и разредени киселини. Попаднали в храносмилателната система, металните частици вече биха могли да причинят по-сериозни последствия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE модел SVC107
Безплатна доставка за България!КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
МУЛТИКУКЪР OLLA С 24-часов ТАЙМЕР
Безплатна доставка за България!КУХНЕНСКИ ТАЙМЕР С МАГНИТ
НовТЕРМОМЕТЪР ЗА ФРИЗЕР
МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ХЛАДИЛНИК TIENS
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- И билките имат странични ефекти
- Регулация на слюноотделянето
- Как да запазим здрави нервите си
- Как да отворим консерва без отварачка или нож?
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Как да поднесем храната по оригинален начин - Пета част
- Диета № 4Б - при остри чревни заболявания
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Хранене през тръба
- Бял бор
Коментари към Не съхранявайте продължително време солени храни в алуминиеви съдове