Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Възползвайте се от профилактичните прегледи

Възползвайте се от профилактичните прегледи

Възползвайте се от профилактичните прегледи - изображение

Добре е, когато грижите за здравето ни са насочени главно към предотвратяване на болестите. Профилактиката е жизненоважна. Тя често ни спасява от продължително и сериозно лечение, което може да ни изолира за дълго време от социалната ни среда. Въпреки че медицината постоянно напредва, има много заболявания, чийто брой не само не намалява, а напротив - увеличава се. Такива са главно сърдечно-съдовите заболявания, атеросклерозата, диабетът, ракът и епидемията на 21 век - затлъстяването. Профилактичният преглед в тези случаи има огромно значение, тъй като в резултат от него заболяването се открива в ранен стадий, лечението започва навреме и постига много по-добри резултати.

Затова възможно най-често се възползвайте от профилактичните прегледи. Не подценявайте и посещението при зъболекаря, дори и да не ви боли зъб. Защото със занемаряването на здравето си вредим не само на себе си, но и на околните.

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиНовиниНормативни актовеЛюбопитноСоциални грижиСпециалистиЗаведенияИсторияСнимкиПсихологияЛайфстайлИзследванияСпортЛеченияКлинични пътекиОрганизацииГеографияАлт. медицинаНаправления в медицинатаПроизводителиТестовеОбразованиеЛичностиБотаникаОткрития