Върнете вкуса на разгазираното шампанско със стафида
Шампанското е пенливо вино, което обикновено отваряме по специални поводи. Ако напитката престои в отворена бутилка, нейните балончетата изчезват, а именно в тях се крие празничната й магия.
Пускането на стафида в бутилката с вино е лесен трик за възстановяване на неговия вкус. Сушеното грозде стимулира отделянето на въглероден диоксид под формата на нови балончета и шампанското става отново пенливо. Този метод действа за всички пенливи напитки, включително просако и кава.

Допълнителен съвет: Шампанското притежава антиоксидантни и детоксикиращи свойства, които го правят идеална част от домашните разкрасителни терапии. Ето как да го включите в лесна маска за сияйна кожа.
Източник: thekitchn.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Стафиди - състав и ползи
- Десерт от извара и грис със стафиди
- Слабоалкохолна ябълкова напитка със стафиди и канела
- Ливански сладкиш с фурми и стафиди
- Вино от нар със стафиди
- Коктейл Черно кадифе
- Печени ябълки с плънка от орехи, стафиди и канела в масло и портокалов сок
- Великденски курабийки със стафиди и канела
Коментари към Върнете вкуса на разгазираното шампанско със стафида