Върнете вкуса на разгазираното шампанско със стафида

Шампанското е пенливо вино, което обикновено отваряме по специални поводи. Ако напитката престои в отворена бутилка, нейните балончетата изчезват, а именно в тях се крие празничната й магия.
Пускането на стафида в бутилката с вино е лесен трик за възстановяване на неговия вкус. Сушеното грозде стимулира отделянето на въглероден диоксид под формата на нови балончета и шампанското става отново пенливо. Този метод действа за всички пенливи напитки, включително просако и кава.

Допълнителен съвет: Шампанското притежава антиоксидантни и детоксикиращи свойства, които го правят идеална част от домашните разкрасителни терапии. Ето как да го включите в лесна маска за сияйна кожа.
Източник: thekitchn.com
По статията работи: Росица Раднева
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Стафиди - състав и ползи
- Консумацията на стафиди регулира нивата на кръвната захар
- Ливански сладкиш с фурми и стафиди
- Маслени бисквити с корнфлейкс и стафиди
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Ленена каша с ябълки, стафиди и сушени сини сливи
- Ако искате да отслабнете, яжте стафиди
- Стафиди за по-добро храносмилане
- Бързи кремчета с овесени трици, стафиди и кокосово мляко
Коментари към Върнете вкуса на разгазираното шампанско със стафида