Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Върнете вкуса на разгазираното шампанско със стафида

Върнете вкуса на разгазираното шампанско със стафида

Върнете вкуса на разгазираното шампанско със стафида - изображение
Шампанското е пенливо вино, което обикновено отваряме по специални поводи. Ако напитката престои в отворена бутилка, нейните балончетата изчезват, а именно в тях се крие празничната й магия.
 
Пускането на стафида в бутилката с вино е лесен трик за възстановяване на неговия вкус. Сушеното грозде  стимулира отделянето на въглероден диоксид под формата на нови балончета и шампанското става отново пенливо. Този метод действа за всички пенливи напитки, включително просако и кава.
 
Допълнителен съвет: Шампанското притежава антиоксидантни и детоксикиращи свойства, които го правят идеална част от домашните разкрасителни терапии. Ето как да го включите в лесна маска за сияйна кожа.
 
Източник: thekitchn.com
По статията работи: Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съвети