Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Детокс и прочистване на стомаха с активен въглен

Детокс и прочистване на стомаха с активен въглен

Детокс и прочистване на стомаха с активен въглен - изображение

Активният въглен е естествен продукт, който има свойството да привлича и извежда токсините от тялото. Това го превръща в отлично средство за прочистване на организма, което се използва както за случаи на стомашен дискомфорт, така и за по-сериозни състояния като натравяне.

  • Как работи?

Активният въглен не абсорбира токсините, а чрез процеса на адсорбция ги задържа към повърхността си. Това става благодарение на порестата му структура с негативен заряд, който се свързва с позитивно заредените токсини и газове в храносмилателния тракт. Така стомахът не се налага да ги преработва и може да премине към усвояването на постъпилите хранителни вещества.

  • За какво помага?

Свойствата на активния въглен са особено приложими при състояния на стомашни разстройства, газове, подуване и диария. Той обира киселините, причиняващи храносмилателни смущения и помага при натрупване на чревни токсини.

Активен въглен

  • Как се приема?

Активен въглен може да намерите на прах и таблетки в аптеките. Препоръчително е да се пие на гладно или поне с 2-3 часа разстояние от прием на храна, за да не извлече и някои от постъпилите хранителни вещества. Може да пиете по няколко таблетки или да разтворите една супена лъжица прах в голяма чаша вода или сок. Субстанцията не се разтваря напълно и предизвиква отделянето на фекалии с тъмен цвят, което не трябва да ви притеснява.

Избягвайте да вземате активен въглен, когато приемате лекарства и добавки, за да не намали ефекта им. Не приемайте твърде големи количества от продукта за по-голям резултат, защото той е изключително ефикасен и може да привлече количество субстанции 100 пъти колкото собственото си тегло. Не забравяйте да пиете достатъчно вода, за да изведете по-бързо токсините, събрани от въглена.

По статията работи: Гергана Стоева
Източници: besthealthmag.ca / draxe.com
Снимки: healthydietbase.com / greenenvee.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХранене при...БотаникаПатологияСпортЛюбопитноЛайфстайлНовиниФизиологияДиетиКлинични пътекиСнимкиИзследванияЛеченияАлт. медицинаСпециалистиПрезентацииРецептиЗаведения