Начало Съвети Здраво тяло За жената Заличете стриите чрез тези 4 метода

Заличете стриите чрез тези 4 метода

Заличете стриите чрез тези 4 метода - изображение

Стриите са всъщност подкожни кръвоизливи, които с времето зарастват и биват заместени със съединителна тъкан. Няма защитени от появата им зони и биха могли да се образуват навсякъде по тялото, като най-често това се случва в областта на корема, гърдите, ръцете, бедрата, около слабините и задните части. Еластичността на кожата е главен фактор къде биха се появили те и доколко ще се разраснат.

Стриите не представляват риск за здравето и не нарушават нормалното функциониране на тялото. Основна причина за появата им е разтягането на кожата. Хората със суха и дехидратирана кожа са по-предразположени към образуването им. Най-често появата на стрии е съпроводена с рязка промяна на теглото, бременност (придружена с покачване на теглото над 15 кг.), пубертет, процедури за уголемяване на бюста и др.

Има различни видове естествени способи за борба срещу стриите, с по-малка или по-голяма степен на ефикасност, спрямо индивидуалните нужди и състояние на тялото, както и етапа на появата им, в който се предприеме третиране, най-ефективно с цел превенция.

1. Набавяне на достатъчно за организма количество вода

Сухата и дехидратирана кожа стимулира образуването на стрии. Приемът на достатъчно вода подобрява еластичността й. Всеки организъм има различни потребности, но под достатъчно стандартно се разбира 2-3 литра на ден.

2. Зехтин

Зехтинът съдържа витамин Е, който с възстановителните си върху кожата и тъканите свойства, я омекотява и й придава еластичност.

3. Сок от лимон

Цитрусовите киселини в лимоновия сок може да подпомогнат избледняването на стриите. Засегнатите участъци се третират чрез втриване. След около 10 минути се изплаква с вода.

4. Какаово масло

Масажирането с какаово масло може да помогне на кожата да е по-добре хидратирана. Според повечето проучвания, ефектът му е най-вече при превенция, а не при вече наличие.

Съществуват изследвания, показващи, че третиноинът би могъл да има положителен ефект в борбата срещу стриите. Главният му недостатък е, че не може да се използва при бременност и кърмене.
При употреба на продукти, съдържащи третиноин, е препоръчително да се ограничи излагането на кожата на слънце, защото тя става по-податлива към увреждания.

По статията работи: Даниела Дамянова
Източник: allure.com
Снимка: shinagawa.ph

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни проблемиБотаникаЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаЛюбопитно