Замразете хляба, за да го съхраните за по-дълго време
Ако искате да съхраните хляба за възможно най-дълго време, фризерът е най-добрият вариант за това. Увийте го плътно в кухненско фолио и след това го поставете в чиста найлонова торбичка. Размразяването на хляба се извършва на стайна температура или в предварително загрята фурна за около 5 минути. По този начин хляб и хлебни продукти могат да се съхраняват в рамките на три месеца.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Замразете хляба, за да го съхраните за по-дълго време