Запазете храната за по-дълго време с помощта на 10 практични метода
Всеки иска най-доброто и най-пресните храни за себе си и за своето семейство, но не всеки разполага с нужните средства, за да ходи до магазина ежедневно. Ето защо ние неизбежно се изправяме пред необходимостта да запазим храната свежа за по-дълго време.
1. Прясно мляко
Ако сте купили значително количество прясно мляко, но едва след това разбирате, че ще ходите на почивка, не се притеснявайте - то няма да се развали, ако го замразите. Има няколко правила обаче. Излейте малка част от млякото, преди да го замразите, тъй като ще увеличи обема си. Най-добре е да съхранявате продукта във фризер за не повече от 4-6 седмици.
2. Яйца
Понякога не сме в състояние да изчерпаме всички яйца, докато са все още пресни, или използваме само белтъците, докато жълтъците остават пренебрегвани. Не се тревожете, те също могат да бъдат замразени. Просто ги счупете и изсипете съдържанието им във форми за лед, като добавите малко захар и сол (помага за запазване на тяхната текстура). След това ги използвайте по предназначение.
3. Сос
Останалият сос е друг кандидат за замразяване. Изсипете го в торбичка за съхранение и го оставете във фризера. В рамките на час той ще бъде достатъчно твърд, за да го нарежете на кубчета и да го добавите към ястията, когато е необходимо.
4. Листа от маруля
Марулята ще остане свежа и хрупкава в продължение на седмица, ако я увиете в хартиена кърпа. Тя помага за абсорбиране на излишната влага и по този начин предпазва листата от изсъхване.
5. Ябълки
Знаете ли, че ябълките могат да запазят своите вкусови качества за по-дълго време, ако бъдат поставени в хладилник? Единственото нещо, което трябва да имате предвид тук, е, че не трябва да се докосват помежду си. Затова може да увиете всяка една от тях във вестник, например, преди да я оставите в хладилника.
6. Моркови
Градинарите препоръчват да съхраняваме морковите в съд, пълен с пясък. Това не е изненадващо, тъй като той намалява изпарението и забавя гниенето на зеленчуците.
7. Сметана и извара
Сметаната и изварата могат да останат свежи за по-дълго време, ако ги поставим в хладилник с главата надолу. По този начин ще се образува вакуум, който помага за предотвратяване развитието на бактерии.
8. Зелен лук
Може да запазим свежестта на зеления лук за по-дълго време, ако го поставим в чаша с вода. Отрежете лука, където е необходимо и той ще продължи да расте.
9. Подправки и зелени листни зеленчуци
Стъкленият буркан е най-доброто средство за съхранение на пресни билки и зелени листни зеленчуци. Лукът, чесънът и магданозът ще запазят своя аромат, ако бъдат съхранявани по този начин.
10. Мед
Медът може да запази своите полезни свойства в продължение на години, но е важно да се съхранява правилно. Най-добрият начин за постигане на това е да използвате тъмен стъклен буркан с херметическо затваряне. Съдовете от метал, напукан емайл или цинково покритие не са подходящи за съхранение на мед, тъй като могат да го окислят.
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.today.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАНПОЛ КОНТЕЙНЕРИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА 180 мл * 4
СГЪВАЕМ ТЕРМОБОКС STARLYF COLD BOX
ТУИСТШЕЙК ТОРБИЧКИ ЗА ХРАНА 100 мл * 3 78614
МИЛАН 1918 ЧАНТА ЗА ХРАНА С КУТИЯ ТЪМНО СИНЯ 1095120256
ТУИСТШЕЙК КОНТЕЙНЕР ЗА ХРАНА ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА В ПАСТЕЛНО ЧЕРНО 350 мл 78752
МИЛАН 1918 ЧАНТА ЗА ХРАНА С ТРИ КУТИИ ЗЕЛЕНА 1095120258
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Методи за лечение на анорексия
- Регулация на слюноотделянето
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Хранене през тръба
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Избягване на киселинни храни
- Секреция на стомашен сок
- 18 храни, които приличат и помагат на нашите органи
Коментари към Запазете храната за по-дълго време с помощта на 10 практични метода