Запарвайте билките, но не повече от 10 минути

Класическият начин за приготвяне на билков чай е запарката. Залейте с вряща вода дадената билка и я оставете да кисне. В повечето случаи не са й необходими повече от 10 минути, за да не изгубите полезните й свойства. Изцедете и ако се налага, подсладете билковата запарка. Препоръчително е за целта да използвате натурален пчелен мед, вместо захар. Но все пак това зависи от целите на лечението с билки и собствения ви вкус.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАМШИК СТРЪК
ЖИВОВЛЕК ТЕСНОЛИСТ ЛИСТА
РОДОПСКИ ЧАЙ ФИЛТЪР * 20 БИОПРОГРАМА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ЕЛЕГАНС * 20 БЧК
БИЛКОВ ЧАЙ ОТ ЛИПА ФИЛТЪР * 16 бр. БИЛЕК
БИЛКОВ ЧАЙ СТОМАШЕН филтър * 20 БИЛКОВА АПТЕКА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Билки при високи тромбоцити
- Каталог на билки и лечебни растения
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Билки по време на бременност
- Билки и билкови рецепти при диария
- Билки за добро оросяване на мозъка
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Билков календар
Коментари към Запарвайте билките, но не повече от 10 минути