Запарвайте билките, но не повече от 10 минути

Класическият начин за приготвяне на билков чай е запарката. Залейте с вряща вода дадената билка и я оставете да кисне. В повечето случаи не са й необходими повече от 10 минути, за да не изгубите полезните й свойства. Изцедете и ако се налага, подсладете билковата запарка. Препоръчително е за целта да използвате натурален пчелен мед, вместо захар. Но все пак това зависи от целите на лечението с билки и собствения ви вкус.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИЛКОВ ЧАЙ СТОМАШЕН филтър * 20 БИЛКОВА АПТЕКА
РЕЛИНА БЕБЕ ПУДРА С АЛАНТОИН 100 гр.
МУРСАЛСКИ ЧАЙ 40 гр. БИЛЕК
АЛКА БИЛКОВ ЧАЙ филтър * 100
БИЛКОВИТА ГЛУХАРЧЕ ЛИСТ 50 г
БИЛКОВА СМЕС №20 140 г ЗДРАВНИЦА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Билки при високи тромбоцити
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Отглеждане на авокадо
- Билки по време на бременност
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Отглеждане на розмарин
- Отглеждане на лимон
- Отравяния с лечебни растения - отровни билки
- Каталог на билки и лечебни растения
Коментари към Запарвайте билките, но не повече от 10 минути