Запарвайте билките, но не повече от 10 минути
Класическият начин за приготвяне на билков чай е запарката. Залейте с вряща вода дадената билка и я оставете да кисне. В повечето случаи не са й необходими повече от 10 минути, за да не изгубите полезните й свойства. Изцедете и ако се налага, подсладете билковата запарка. Препоръчително е за целта да използвате натурален пчелен мед, вместо захар. Но все пак това зависи от целите на лечението с билки и собствения ви вкус.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БЪЗ ЦВЯТ
ГЛОГ ЛИСТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗЕЛЕН ЧАЙ * 20 БИОПРОГРАМА
ЧАЙ ФИЛТЪР МАТОЧИНА * 20 ЕВЕЛИН 29
БИОХЕРБА БИЛКОВ ЧАЙ ФИЛТЪР УСПОКОИТЕЛЕН * 20 бр.
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗЕЛЕН ЧАЙ С ЖАСМИН * 20 AHMAD TEA
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- И билките имат странични ефекти
- Отглеждане на розмарин
- Отглеждане на авокадо
- Билки по време на бременност
- Каталог на билки и лечебни растения
- Отглеждане на лимон
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Най-добрите билки за бързо премахване на коремните мазнини и токсините и забързване на метаболизма
Коментари към Запарвайте билките, но не повече от 10 минути