Запарвайте билките, но не повече от 10 минути

Класическият начин за приготвяне на билков чай е запарката. Залейте с вряща вода дадената билка и я оставете да кисне. В повечето случаи не са й необходими повече от 10 минути, за да не изгубите полезните й свойства. Изцедете и ако се налага, подсладете билковата запарка. Препоръчително е за целта да използвате натурален пчелен мед, вместо захар. Но все пак това зависи от целите на лечението с билки и собствения ви вкус.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БРОШ КОРЕНИ 50 г БИЛКИ КАРМЕН
КОРИАНДЪР ПЛОД 100 г СТЕЛ АРГО
КАК ДА ЗАСИЛИМ ИМУНИТЕТА СИ. КАК ДА ПОБЕДИМ ИНФЕКЦИИТЕ БЕЗ АНТИБИОТИЦИ - д-р МАРИЯН ИВАНОВ И д-р ИВАН ЕНЕВ
ОРЕХ ЛИСТА 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ДЯВОЛСКА УСТА СТРЪК 50 г БИОПРОГРАМА
БИЛКОВИТА ГЛУХАРЧЕ ЛИСТ 50 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Билки при високи тромбоцити
- Отглеждане на авокадо
- Каталог на билки и лечебни растения
- Отглеждане на розмарин
- И билките имат странични ефекти
- Отглеждане на лимон
- Билки по време на бременност
- Отглеждане на мащерка
Коментари към Запарвайте билките, но не повече от 10 минути