Начало Съвети Околна среда и бит За дома Защитете дома си от течение с помощта на чифт стари чорапи

Защитете дома си от течение с помощта на чифт стари чорапи

Защитете дома си от течение с помощта на чифт стари чорапи - изображение
Тези домашно направени джаджи от старите чорапи са едно практично и лесно решение за спестяване на енергия у дома. С тяхна помощ  може да защитите дома си от прах, вятър и студ.
Необходими са ви следните материали:  чорапи – по възможност дълги до коляното, зърна царевица, плънка от стара възглавница или пуловер, парче плат, шевна машина или игла и конец. 
Начин на употреба:
  • Измерете дължината на мястото, където искате да уплътните - под вратата или прозореца. Изрежете парче плат 2, 3 сантиметра по дълго от измереното място и широко около 20-25 сантиметра. Сгънете парчето плат и го зашийте, така че да получите тръба, отворена в единия край (както е показано на снимката по-долу). 

  • Запълнете тръбата със зрънцата царевица и пълнежът, който сте избрали, след което зашийте отвора. Това съдържание ще придаде хубава форма на вашето изделие, което изолира студения въздух. 

  • И накрая пъхнете двата чорапа в двата края на тръбата, като се стремите да се срещнат по средата. Може да поставите декоративна панделка за разкош и сте готови. 
Източник: gardentherapy.ca
5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСпортЗдравни съветиНовини