Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Защитете кожата от слънчевите лъчи със 7 вида храни

Защитете кожата от слънчевите лъчи със 7 вида храни

Защитете кожата от слънчевите лъчи със 7 вида храни - изображение

Всички знаем колко е важно да предпазим кожата си от слънцето. С помощта на слънцезащитен крем ние може да блокираме ултравиолетовите лъчи и да се погрижим за нея. Въпреки това, има и други начини, които да ни помогнат да постигнем тази цел, като например следните храни:

1. Моркови.

Вероятно вече знаете, че морковите помагат за подобряване на зрението. Това е така, защото те са богати на бета-каротин. Оранжевите зеленчуци възстановяват и предпазват клетките от фотостареене. Консумацията на 30 милилитра прясно изцеден сок от моркови, около 6 броя, в продължение на 3 месеца е всичко, от което се нуждаете, за да защитите вашата кожа. Затова не забравяйте да добавяте този зеленчук към салатите като гарнитура или лека закуска между храненията.

2. Домати.

Доматите са много вкусни. Може да ги консумирате между основните хранения или да ги добавяте към различни салати. Тези плодове съдържат ликопен, антиоксидант, който осигурява дълготрайна защита срещу ултравиолетовите лъчи.

3. Бадеми и слънчогледови семки.

Бадемите и слънчогледовите семена са богати на витамин E. Те забавят стареенето на кожните клетки и намаляват появата на белези. Добавете ги към зърнената закуска, киселото мляко или ги консумирайте самостоятелно.

4. Зелен чай.

Зеленият чай помага за изгаряне на излишните мазнини. Освен това той прави кожата мека, гладка и сияйна. Билката взима участие в борбата срещу свободните радикали, намалява възпалението и предотвратява развитието на някои ракови заболявания. Важно е да се отбележи, че трябва да приемате зелен чай, който не съдържа кофеин, тъй като той може да дехидратира тялото.

5. Сьомга.

Сьомгата съдържа голямо количество Омега-3 мастни киселини, които защитават кожата от слънчево изгаряне и предотвратяват развитието на ракови заболявания.

6. Ябълки.

Ябълките, особено червените, са богати на химични съединения, наречени тритерпеноиди. Те блокират раковите клетки и предпазват от различни заболявания.

7. Диня.

Динята съдържа голямо количество ликопен. Този антиоксидант помага на кожата в борбата срещу ултравиолетовите лъчи и предотвратява появата на слънчеви изгаряния. Динята може да се консумира самостоятелно, под формата на сок или да се добавя към салати.

Източник: www.healthymundo.com
Снимка: www.fashionmio.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлЛюбопитноСпортНовиниАлтернативна медицинаЛеченияМедицински изследванияПроизводителиКлинични пътекиНормативни актовеИсторияСпециалистиЗаведенияБотаника