Защо да консумираме кората на кивито?
Не е тайна, че кивито е вкусен плод, изключително богат на витамини и полезни за организма вещества. Всички сме свикнали да го белим и да консумираме сочната вътрешност, но знаете ли, че кората му също е изключително богата на фибри и витамин C?
Доказано е, че обелката на кивито съдържа три пъти повече антиоксиданти от вътрешността. Ако не може да я консумирате директно, може да я включите в здравословно смути.
Допълнителен съвет: За да консумирате кората на кивито, измийте я старателно и премахнете мъха от нея.
Източник: dailymail.co.uk
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА УСТНИ КИВИ 30 мл
АГИВА РОУЗЕС ДУШ ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ МАНГО 300 мл
НовНЕИСС СКРАБ ЗА ЛИЦЕ КИВИ & ГРОЗДЕ 130 г
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!ПЮРВИТАЛ ПРИРОДЕН С КОМПЛЕКС капсули * 60
НЕИСС СКРАБ ЗА ТЯЛО КИВИ И ГРОЗДЕ 330 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- Консумацията на киви може да облекчи хроничния запек
- Ползи и противопоказания на плодовете киви
- Бонбони от киви с кокос и мед
- Киви, Актинидия
- Парфе от киви с портокалов сок и бадеми
- Салата от краставици със сварени яйца и киви
- Възстановете кожата с 3 маски за лице с киви
- Плодови шишчета в меден сироп
- Сладко от киви с лимон
- Зелено смути с киви и кейл
Коментари към Защо да консумираме кората на кивито?