Защо да консумираме кората на кивито?
Не е тайна, че кивито е вкусен плод, изключително богат на витамини и полезни за организма вещества. Всички сме свикнали да го белим и да консумираме сочната вътрешност, но знаете ли, че кората му също е изключително богата на фибри и витамин C?
Доказано е, че обелката на кивито съдържа три пъти повече антиоксиданти от вътрешността. Ако не може да я консумирате директно, може да я включите в здравословно смути.
Допълнителен съвет: За да консумирате кората на кивито, измийте я старателно и премахнете мъха от нея.
Източник: dailymail.co.uk
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА УСТНИ КИВИ 30 мл
АГИВА РОУЗЕС ДУШ ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ МАНГО 300 мл
НовНЕИСС СКРАБ ЗА ЛИЦЕ КИВИ & ГРОЗДЕ 130 г
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!ПЮРВИТАЛ ПРИРОДЕН С КОМПЛЕКС капсули * 60
НЕИСС СКРАБ ЗА ТЯЛО КИВИ И ГРОЗДЕ 330 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Нетрадиционно
- Ползи и противопоказания на плодовете киви
- Сладолед от киви в шоколад
- Бонбони от киви с кокос и мед
- Плодови шишчета в меден сироп
- Ако страдате от диабет, яжте киви
- Зелено смути с киви и кейл
- Плодова салата с киви и сироп от джинджифил
- Плодова салата с крем
- Варианти за отслабване с киви
- Салата от краставици със сварени яйца и киви
Коментари към Защо да консумираме кората на кивито?