Начало Съвети Околна среда и бит За дома Защо трябва да перете кърпите по-често, отколкото си мислите?

Защо трябва да перете кърпите по-често, отколкото си мислите?

Защо трябва да перете кърпите по-често, отколкото си мислите? - изображение

Хубаво е да използвате чиста кърпа всеки ден, нали? Но сериозно, колко често трябва да перете хавлията - нещото, което ни кара да бъдем чисти и сухи, но само по себе си се мърси? Искаме да споделим с вас ценна информация: основната причина, поради която трябва да перете вашата кърпа по-често, отколкото си мислите.

Изследванията показват, че кърпите, които използваме всеки ден, за да подсушим кожата след душ, разпространяват различни видове бактерии и микроби, като предоставят идеални условия за тяхното развитие: влага, температура, кислород и неутрално pH.

Повърхността на нашето тяло е домакин на хиляди различни видове микроорганизми. Когато подсушавате кожата си с кърпа, микробите и секретите от тялото се придвижват към материята. Повечето от тези микроби не могат да доведат до увреждане на тялото, но все пак... Те населяват нашата кърпа и се размножават много бързо.

Но това, което е още по-лошо, е, че върху вашите кърпи за баня се натрупват различни микроби и бактерии, които се намират в банята, включително тези, произлизащи от тоалетната - особено ако не затворите капака на тоалетната чиния преди пускане на водата. В допълнение, миризмата на мухъл също е лош знак: ако вашата кърпа за баня има подобен "аромат", това означава, че тя е благоприятно място за развитие на бактерии и е време да я изперете.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.goodtoknow.co.uk

 

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитно