Начало Съвети Здрав дух Емоции Защо трябва да простите дори на тези, които не заслужават?

Защо трябва да простите дори на тези, които не заслужават?

Защо трябва да простите дори на тези, които не заслужават? - изображение

В детството ние сме принудени да прощаваме. Например, когато съседското момче вземе вашата играчка, то трябва да се извини, а вие да простите. Но това не значи нищо. Вие може да му имате зъб дълго време. В зряла възраст често очакваме извинение, но то е напразно.

Ние разбираме колко е важно да знаете как да простите и да се извините. Поради тази причина искаме да споделим с вас няколко важни неща, които да ви помогнат да освободите гнева.

Дори когато хората се извиняват, ние помним какво са направили за нас. Това е част от нашата лична история. Ние поемаме тежестта на тези постъпки за цял живот. Почти всеки човек носи това бреме, докато то не наруши неговото спокойствие. Но има хора, способни да простят дори на онези, които не го заслужават, защото те знаят, че:

1. Прошката ви помага да продължите напред.
Отказът да простите не означава, че таите злоба, презрение или недоволство, а че задържате болка вътре в себе си. Вие постоянно мислите за събитията, които ви нараняват отново и отново, вместо да се съсредоточите върху по-приятни перспективи.

2. Първо трябва да простите на себе си.
Това е смисълът. Ние смятаме, че прошката се отнася за някой, който ни е обидил и че тя може да премахне целия товар от плещите ни. Истината е, че прошката е важна за нас. Ние трябва да прощаваме за стореното и да спрем да живеем в миналото.

3. Прошката е за всеки.
Не само за тези, които я искат. В противен случай, какъв е смисълът от нея? Силните хора прощават дори на онези, които не заслужават, иначе злобата може да се отрази на останалите посредством нашето поведение, а това да доведе до травма, която да предизвика недоверие към хората около нас.

4. Да простиш означава да освободиш.
Само когато прощаваме, може да влезем в съответствие с нашето минало, без да пречим на бъдещето. След като освободим миналото и болката, ние може да разчистим пътя си за нови чувства и емоции.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.kriscarr.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияАнкетиЛайфстайлНовиниЛюбопитно