За да не потъмняват картофите, потопете ги в студена вода с витамин С
Картофите редовно присъстват на трапезата у нас. Това се дължи на факта, че те са отличен източник на полезни за организма хранителни вещества. Почти всяка домакиня знае, че нарязаните за супичка, яхния, мусака или каквото и да е ястие картофи, бързо губят свежия си цвят. Тази реакция е причинена от изпускането на нишесте, което окислява зеленчука.
За да не потъмняват картофите (когато са нарязани или настъргани), разтворете таблетка витамин С в съд със студена вода и потопете картофените резенчета вътре. Това е доказан метод за запазване на цвета им.
А тук може да научите как да белите пресните картофи, без да ви потъмняват ръцете.
Източник: toriavey.com, снимка: delishably.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ТРИМАРТ КСАНТАНОВА ГУМА 300 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ИТАЛИАНСКИ БИЛКИ 250 мл
ФРИТЮРНИК С ДВЕ ОТДЕЛЕНИЯ PETRA
ТРИМАРТ АГАР АГАР 200 г
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ЗЕХТИН 250 мл
МАЛКАТА ГОЛЯМА ГОТВАРСКА КНИГА / БЪРЗА КУХНЯ - СИЕЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Намалете високата температура със суров картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Сладък картоф
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към За да не потъмняват картофите, потопете ги в студена вода с витамин С