За да се възползвате от качествата на виното, го поднасяйте с определена температура

Важна предпоставка за правилното поднасяне на напитки, включително и на вино, е те да се подберат умело, съобразно с различните им вкусови и полезни качества. Червеното вино, освен изискана алкохолна напитка, е и природно лекарство, което може да се използва за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, анемии, рак на гърдата и др. За разлика от бялото вино, което се поднася изстудено до 10 ºC, червеното вино трябва да се поднесе с температура от 16 до 18 ºC. Пенливите вина се изстудяват до 6 ºC. Десертните ликьорни вина и вермутите се поднасят със същата температура, както белите, а подправените вина може да се изстудят повече. Техните качества и вкус се променят според различните добавки, вложени в тях.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE КАБЕРНЕ КАФЕ ЕСПРЕСО 6% 250 мл
ПОДАРЪЧНА КУТИЯ ЗА ОТВАРЯНЕ НА ВИНО BERLINGERHAUS BH2000
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Как влияе виното на здравето ни?
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Коктейл Мимоза с червен портокал
- По-малък риск от артрит, ако пийваме бира или вино в малки количества
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Доволни ли сте от качеството на храните, които се предлагат в българските магазини?
- Как да разберем дали зехтинът е фалшив или примесен?
- Как да премахнем излишните килограми?
- Ароматите имат реална роля в подобряването на живота на хората
Коментари към За да се възползвате от качествата на виното, го поднасяйте с определена температура