За да се възползвате от качествата на виното, го поднасяйте с определена температура
Важна предпоставка за правилното поднасяне на напитки, включително и на вино, е те да се подберат умело, съобразно с различните им вкусови и полезни качества. Червеното вино, освен изискана алкохолна напитка, е и природно лекарство, което може да се използва за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, анемии, рак на гърдата и др. За разлика от бялото вино, което се поднася изстудено до 10 ºC, червеното вино трябва да се поднесе с температура от 16 до 18 ºC. Пенливите вина се изстудяват до 6 ºC. Десертните ликьорни вина и вермутите се поднасят със същата температура, както белите, а подправените вина може да се изстудят повече. Техните качества и вкус се променят според различните добавки, вложени в тях.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!РЕСВЕРАТРОЛ капсули 325 мг * 60 NATURE`S WAY
ПРОМОВИНО ДЕ ЛА САБЛА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE МОСКАТО ПРАСКОВА 6% 250 мл
ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
ВИНО ПИНОТ НЕРО ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Мандраке, Мандрагора
- Вина и сирена - кое с какво?
- Силата на червеното вино
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Класическа испанска сангрия
- Кратко ръководство за съчетаване на храна и вино
- Вино от нар със стафиди
- Карамелизиран лук с масло и вино
Коментари към За да се възползвате от качествата на виното, го поднасяйте с определена температура