За да се възползвате от качествата на виното, го поднасяйте с определена температура

Важна предпоставка за правилното поднасяне на напитки, включително и на вино, е те да се подберат умело, съобразно с различните им вкусови и полезни качества. Червеното вино, освен изискана алкохолна напитка, е и природно лекарство, което може да се използва за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, анемии, рак на гърдата и др. За разлика от бялото вино, което се поднася изстудено до 10 ºC, червеното вино трябва да се поднесе с температура от 16 до 18 ºC. Пенливите вина се изстудяват до 6 ºC. Десертните ликьорни вина и вермутите се поднасят със същата температура, както белите, а подправените вина може да се изстудят повече. Техните качества и вкус се променят според различните добавки, вложени в тях.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE КАБЕРНЕ КАФЕ ЕСПРЕСО 6% 250 мл
ПОДАРЪЧНА КУТИЯ ЗА ОТВАРЯНЕ НА ВИНО BERLINGERHAUS BH2000
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Мандраке, Мандрагора
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Класическа испанска сангрия
- Вино от плодове на черница (бобонки) със стафиди
- Карамелизиран лук с масло и вино
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Червеното вино възстановява хормоналния баланс
- Кратко ръководство за съчетаване на храна и вино
- Три чаши вино седмично решават проблема с напълняването
Коментари към За да се възползвате от качествата на виното, го поднасяйте с определена температура