Начало Съвети Здраво тяло За детето За да се справите с детския отказ, предлагайте избор на детето

За да се справите с детския отказ, предлагайте избор на детето

За да се справите с детския отказ, предлагайте избор на детето - изображение
Налага ви се да излезете по задачи, а детето отказва да ви придружи? Децата на възраст от 3 до 5 години се мислят за вече пораснали и изразяват мнението си почти за всичко. 
 
Предлагайте избор на малчуганите. Това ги прави уверени и ги кара де се чувстват, че имат право на глас в това, което се случва с тях. Предложете две възможности, които са приемливи за вас ("можеш да носиш синята блузка, или да избереш червената", "можем първо да отидем до магазина за хранителни стоки, или искаш първо до химическото чистене"). Изборът дава власт на децата.
 
Вместо да питате „искаш ли плодове за десерт“, на което детето вероятно ще отговори „не“, го попитайте „банан ли искаш или ябълка“. В случая малкото ви съкровище се чувства пораснало и отговорно, защото му се дава възможност да изкаже собственото си мнение. 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиОрганизацииИнтервютаОбразованиеСоциални грижиНовиниАнкетиРецептиНормативни актовеСпортАлт. медицинаХранене при...ТестовеИсторияЗаведенияСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника