Избягвайте да консумирате цвекло, ако страдате от диабет
Напразно червеното цвекло е един от най-подценяваните зеленчуци на българската трапеза. С неговия богат на витамини, антиоксиданти и естествени захари състав, то се нарежда в предните редици на здравословните храни. Имате широк избор как да използвате сладкия му корен - от настърган или нарязан на салати и супи до изцеден на сок. Сокът от цвекло можете да консумирате при анемии, недостиг на минерални соли или неврози. Единственото му противопоказание е да не се консумира при захарен диабет, заради известното високо съдържание на захари. За разнообразяване на вкуса и аромата му, може да го приемате в комбинация с лимонов или портокалов сок.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТЕВИЯ табл. * 60 БУРОВ
ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120
СУИТЛИ ТРАПЕЗЕН ПОДСЛАДИТЕЛ таблетки * 300
АПАРАТ ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНА ЗАХАР WELLION CALLA LIGHT КОМПЛЕКТ
СТЕВИЯ LUX саше * 120
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА АПАРАТ ЗА КРЪВНА ЗАХАР КОНТУР ПЛЮС * 50
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Дефектни глюкомери може да са причина за смъртта на 7 души в САЩ
- Диабет
- Диета № 9 - при диабет
- Засегнати ли сте от заболяването диабет?
- Драконов плод
- E11 Неинсулинозависим захарен диабет
- Инсулин и HOMA-индекс
- Берберин - новата алтернатива при диабет
Коментари към Избягвайте да консумирате цвекло, ако страдате от диабет