Начало Съвети Здраво тяло Превенция и лечение на болести Избягвайте да консумирате цвекло, ако страдате от диабет

Избягвайте да консумирате цвекло, ако страдате от диабет

Избягвайте да консумирате цвекло, ако страдате от диабет - изображение

Напразно червеното цвекло е един от най-подценяваните зеленчуци на българската трапеза. С неговия богат на витамини, антиоксиданти и естествени захари състав, то се нарежда в предните редици на здравословните храни. Имате широк избор как да използвате сладкия му корен - от настърган или нарязан на салати и супи до изцеден на сок. Сокът от цвекло можете да консумирате при анемии, недостиг на минерални соли или неврози. Единственото му противопоказание е да не се консумира при захарен диабет, заради известното високо съдържание на захари. За разнообразяване на вкуса и аромата му, може да го приемате в комбинация с лимонов или портокалов сок.

Още по темата:

3.8, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиНовиниЛюбопитноДиетиИнтервютаЛеченияБотаникаАлтернативна медицинаМедицински изследванияХранене при...СпортКлинични пътекиИсторияЛайфстайлСнимкиХрани и ястияТестовеАнкетиОрганизацииЗаведенияЗдравни проблемиСпециалистиПроизводители