Избягвайте да консумирате цвекло, ако страдате от диабет
Напразно червеното цвекло е един от най-подценяваните зеленчуци на българската трапеза. С неговия богат на витамини, антиоксиданти и естествени захари състав, то се нарежда в предните редици на здравословните храни. Имате широк избор как да използвате сладкия му корен - от настърган или нарязан на салати и супи до изцеден на сок. Сокът от цвекло можете да консумирате при анемии, недостиг на минерални соли или неврози. Единственото му противопоказание е да не се консумира при захарен диабет, заради известното високо съдържание на захари. За разнообразяване на вкуса и аромата му, може да го приемате в комбинация с лимонов или портокалов сок.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Здраво тяло
- Превенция и лечение на болести
- Лечение на инсулинова резистентност: лекарства, добавки и хранене
- Как да свалим нивата на кръвна захар без лекарства
- Диета № 9 - при диабет
- Д-р Кина Нейчева Дамянова
- Храни, които трябва да се избягват при прием на метформин
- Диабет
- Инсулин и HOMA-индекс
- Алфа липоева киселина: полезни свойства
- ACE инхибитори
- E11 Неинсулинозависим захарен диабет
Коментари към Избягвайте да консумирате цвекло, ако страдате от диабет