Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Използвайте азиатска техника за масаж против стареене

Използвайте азиатска техника за масаж против стареене

Използвайте азиатска техника за масаж против стареене - изображение

Красотата и здравето на кожата зависят предимно от правилното кръвообращение. Лицевият масаж подобрява лимфния и кръвоносния поток и намалява задържането на излишни течности. Той свежда до минимум появата на бръчки и подобрява тонуса на кожата. Вие също може да приложите подобен масаж в домашни условия с помощта на лъжици. Той е доста популярен в Япония, Корея и Китай. Днес се използва в редица европейски страни: например немската козметика Рене Ко го препоръчва за подмладяване на кожата.

Съществуват различни техники за масаж с лъжици. Това са някои от най-интересните и най-ефективните. Прилагайте ги всеки ден в рамките на две седмици и не след дълго време може да забележите положителните резултати.

От какво се нуждаете?

 • Имате нужда от малки лъжици. В Азия, порцелановите или керамичните с определена форма се използват за осигуряване на по-добър натиск. Но обикновените лъжици също могат да направят това. Просто се уверете, че нямат остри ръбове и вдлъбнатини.
 • Растително масло, към което не сте алергични (например кокосово масло) или крем за лице. Нанесете желания продукт преди масаж. Ако маслото е прекалено мазно, може да потопите лъжицата в него. За ваша информация: методът с крема е по-добър.
 • Топла и студена вода. Също така може да добавите билкови подправки. Смяната на топли и студени лъжици осигурява по-добро кръвообращение и стимулира нервните окончания.

Няколко полезни съвета:

 • Дезинфекцирайте лъжиците и ги съхранявайте отделно.
 • Почистете кожата преди масаж.
 • Нанесете достатъчно масло или крем за по-добро сцепление (избягвайте зоната около очите).
 • Не натискайте прекалено силно, за да избегнете синини и наранявания на кръвоносните съдове.
 • Помнете, че най-доброто време за масаж е сутрин.
 • Следете температурата: топлите лъжици не трябва да изгарят кожата.

1. Отървете се от подуването и торбичките под очите

 • Намаляване на подуването

Поставете изпъкналата част на студената лъжица под окото и я преместете в посока надолу-нагоре и напред-назад. Ако нанесете крем върху засегнатия участък, вашите движения могат да бъдат много по-интензивни. Правете масажа в продължение на 1-2 минути.

 • Премахване на торбички под очите

Затворете очи и поставете изпъкналата част на студената лъжица върху едно от тях. Оставете металното изделие да се затопли. След това го потопете в студена вода и отново го поставете върху окото. Повторете по 5-7 пъти за всяко.

2. Намаляване на бръчките между веждите

Поставете студена лъжица в горната част на назалния мост. Притиснете леко. Плъзнете към горната част на челото. Повторете процедурата с помощта на топла лъжица. Продължете да използвате и двете лъжици една по една 10 пъти.

3. Отървете се от бръчките тип "пачи крак"

Поставете изпъкналите части на студените лъжици върху външните ъгли на очите. Преминете към слепоочията с кръгови движения, увеличавайки натиска. Сменете студените лъжици с топли. Повторете процедурата. Правете масажа (докато сменяте лъжиците) 5 пъти.

4. "Отваряне" на очите

Поставете топли лъжици в началото на веждите. Притиснете леко. Плъзнете лъжиците към слепоочията, използвайки кръгови движения и повдигайки вежди. Повторете процедурата 10 пъти.

5. Отървете се от бръчките по челото

Поставете топли лъжици в средата на челото. Преминете към слепоочията с кръгови движения. Затоплете лъжиците и повторете процедурата. Правете масажа в рамките на 2-3 минути.

6. Намалете мимическите бръчки около носа и устата

Отворете уста и протегнете устни напред. Поставете топли лъжици под носа, както е показано на лявата снимка. Преминете към ъгълчетата на устните с кръгови движения и се върнете в изходяща позиция по същия начин. Повторете 5-7 пъти.

7. Премахнете двойната брадичка

Поставете две топли лъжици под брадичката. Преместете ги към ушите с помощта на леки кръгови движения. Не забравяйте, че лъжиците винаги трябва да са топли. Повторете 10 пъти.

8. Стегнете бузите

Поставете топли лъжици в ъгълчетата на устните. Те трябва да бъдат разположени вертикално спрямо тях. Преминете към ушите с кръгови движения. След това отново затоплете лъжиците и заемете изходна позиция. Отворете леко уста и се усмихнете, както е показано на дясната снимка. Преминете към ушите с кръгови движения. Повторете упражнението в избраната последователност 5-6 пъти.

9. Погрижете се за кожата на деколтето

Поставете топли лъжици върху слънчевия сплит. Преместете ги към ключицата с кръгови движения, масажирайки цялата зона на деколтето. Потопете лъжиците в студена вода и повторете процедурата. Правете масажа 10 пъти.

10. Отпуснете мускулите на врата

Поставете топла лъжица под ухото, както е показано на лявата снимка. Натиснете леко и плъзнете към ключицата. Повторете 10 пъти.

Противопоказания:
Консултирайте се с вашия лекар или избягвайте прилагането на тези видове масажи, ако:

 • страдате от розацея;
 • имате проблеми с лимфната система;
 • имате дерматологично възпаление или увреждане;
 • вашите вени са разположени близо до повърхността на кожата;

Препоръчително е да правите масаж с лъжици всеки ден. Ако нямате възможно, може да създадете свой собствен график, който да спазвате редовно.

Кой е вашият любим вид масаж? Опитвали ли сте такъв с лъжици? Споделете опита си с нас в коментарите по-долу.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноИсторияБотаникаНовиниАлт. медицинаСпортЛеченияСпециалистиХранене при...МикробиологияПатологияФизиологияИзследванияПроизводителиНормативни актовеКлинични пътекиВидеоЗаведения