Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Използвайте екстракт от черен орех срещу вируси и кожни инфекции

Използвайте екстракт от черен орех срещу вируси и кожни инфекции

Използвайте екстракт от черен орех срещу вируси и кожни инфекции - изображение

Черният орех не е толкова добре познат в българската народна медицина, защото естественият му ареал са източните части на Северна Америка, където още от древността се използва като лечебно средство от индианските племена. На вид той наподобява обикновения орех, но го превъзхожда по състав, защото е по-богат на антиоксиданти, Омега-3 и есенциални мастни киселини.

Той може да се намери под формата на екстракт (тинктура), който се използва като хранителна добавка, както и за третиране на кожни проблеми. Растението е известно със своите антибактериални свойства, които помагат за елиминиране на патогенни микроорганизми, бактерии и гъбички. Ето 3 от полезните приложения на екстракта от черен орех:

1. Подсилва имунитета

Черният орех е богат на антиоксиданти, които предпазват тялото от вредното действие на свободните радикали. Той има противопаразитни свойства, а освен това помага за предотвратяването на туморни образувания и хронични заболявания.

Дърво черен орех2. Бори се с вируси и паразити

Екстрактът има силно антибактериално действие, благодарение на високата си концентрация на танини, йод и джъглон (противоглистно съединение). Черният орех може да се използва както за гаргара при възпалено гърло, така и при детокс с цел елиминиране на стомашни паразити. Неговите активни съставки имат добри противовъзпалителни и пречистващи свойства.

Черен орех3. Помага при кожни инфекции

Тинктурата може да се използва за лечение на херпеси, които обикновено са резултат от вирусни инфекции. Нужно е да се нанася върху засегнатата зона по няколко пъти на ден.

Черният орех е подходящ и за третиране на кожни възпаления като акне, екзема и псориазис. Препоръчително е екстрактът първо да се разреди, а след това да разнесете с памучен тампон. Той също така може да се използва при лекуване на гъбични инфекции по краката и тялото.

Кожни проблеми
Редактор: Гергана Стоева
Източници: thealternativedaily.com / draxe.com / superfoodprofiles.com
Снимки: getinda.com / minasgroupofcompanies.co.za / herbco.com / v10plus.co.jp

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияБотаника