Начало Съвети Здраво тяло Първа помощ при... Използвайте игла, за да дадете спешна помощ на човек с инсулт

Използвайте игла, за да дадете спешна помощ на човек с инсулт

Използвайте игла, за да дадете спешна помощ на човек с инсулт - изображение

Когато човек бъде поразен от инсулт, капилярите в мозъка му постепенно започват да се изпълват с голямо количество кръв. Запазете спокойствие и не го местете, без значение къде се намира той. Ако започнете да го движите, има опасност капилярите да започнат да се пукат. Помогне на пациента да заеме стабилно седнало положение, за да се предотврати повторно падане.

Това е един обикновен, но ефективен метод от китайската медицина. Най-добре е да го направите със стерилна медицинска игла, но в краен случай може да използвате шевна игли или карфица.

1. Задръжте върха на иглата над пламък, за да го стерилизирате, а след това леко набодете с него върха на всички десет пръста на пациента.

2. Няма специфични акупунктурни точки, в които да направите това, просто убодете върха на пръста на около 1 милиметър от нокътя.

3. Убодете така пръстите, че изтеклата капка кръв от всеки пръст да бъде с размер на малко грахово зърно.

4. Ако кръвта не започва да капе, стиснете и масажирайте прободения пръст.

5. Когато всички десет пръста започнат да кървят, изчакайте няколко минути и скоро пациентът ще дойде в съзнание.

6. Ако устата на пациента е изкривена по някакъв начин, дръпнете и масажирайте ушите му до зачервяване.

7. Боднете с върха на иглата меката част на всяко ухо два пъти, така че от двете страни да се отделят по две капки кръв. Няколко минути по-късно пациентът трябва да почувства облекчение.

Забележка: Ако пациентът веднага бъде откаран в болница с линейка, заради бързината и разклащането по време на пътуване има опасност от спукване на капилярите в мозъка. Затова предизвиканото кървене облекчава напрежението в съдовете и минимизира риска от мозъчно увреждане. След това е задължително пациентът възможно най-бързо да получи медикаменти за подобряване на мозъчното кръвообращение от лекари. Така вероятността да се избегне парализа се увеличава значително.

Още по темата:

4.1, 14 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиНовиниЛайфстайлЛюбопитноЛеченияРецептиИсторияСпортДиетиХранене при...СнимкиТестовеВидеоЗдравни проблемиАлт. медицинаКлинични пътекиЗаведенияПсихологияБотаникаИзследванияСоциални грижиНормативни актовеОрганизацииОбразование