Начало Съвети Околна среда и бит За дома Използвайте обезвлажнител за въздух при алергии, астма и мухъл

Използвайте обезвлажнител за въздух при алергии, астма и мухъл

Използвайте обезвлажнител за въздух при алергии, астма и мухъл - изображение

Обезвлажнителите за въздух помагат да създадете здравословна среда у дома, защото държат на разстояние влагата, акарите и стайната плесен. Влагоуловителите са особено полезни при проблеми с дихателните пътища и могат значително да облекчат състояния като алергия от домашен прах и астма.

Те пречистват въздуха от излишната влага и предотвратяват разпространението на вредни микроорганизми, предизвикващи здравословни проблеми. Освен това могат да се използват при конденз на влага по прозорците, миризма на мухъл и плесен по стените.

Влагоуловител

Ето кои са 3 от основните ползи от употребата на влагоуловител у дома:

1. Премахване на акари и алергизиращи микроорганизми
Обезвлажнителите подобряват качеството на въздуха, елиминирайки частици, предизвикващи симптоми като кашлица, кихане и хрема. Акарите са един от основните причинители на алергиите от домашен прах, а влажната среда е предпоставка за разпространението им. Намаляването на влагата във въздуха създава неблагоприятни условия за оцеляването им. Това помага за облекчаване на алергичните реакции.

 Почиства въздуха

2. Предотвратяване на плесен и кондензация
Мухълът по стените се причинява от гъбички, които в по-големи количества могат сериозно да увредят качеството на въздуха и да доведат до симптоми като умора, раздразнения и дори депресивни състояния. Те дразнят очите, кожата и гърлото, а освен това допринасят за пристъпи на астма. Плесента процъфтява във влажна и топла среда, затова обезвлажнителят помага за спиране на разпространението й.
Дом без влага3. Предпазва мебелите и притежанията ви
Завишените нива на влага могат да увредят различни повърхности в дома ви. Тя се отразява отрицателно на дървени и метални материали, като може да доведе до напукване или ръжда. Тя може да повреди книги, дрехи или други ваши принадлежности, като води до появата на мухъл и неприятна миризма. Освен това влагата предизвиква усещане за дискомфорт, което е още по-осезаемо през топлите месеци. Влагоуловителят помага да съхраните вещите и домашният уют.
Чист дом
Редактор: Гергана Стоева
Източници: learn.allergyandair.com / huffpost.com
Снимки: today.com / schecterdental.com / delsym.com / ladyvivra.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСпециалистиСнимкиИсторияБотаникаХранене при...Алт. медицинаВидеоЗдравни проблемиОрганизацииЛайфстайлКлинични пътекиФизиологияСпортЛеченияТестовеИзследванияНормативни актове