Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Използвайте стара японска техника, която кара очите да изглеждат по-млади - отнема само минута

Използвайте стара японска техника, която кара очите да изглеждат по-млади - отнема само минута

Използвайте стара японска техника, която кара очите да изглеждат по-млади - отнема само минута - изображение

Поглеждайки се в огледалото, може да видим, че възрастта започва да се отразява в нашите очи, карайки ни да изглеждаме по-тъжни и по-уморени. Веждите, горните клепачи и ъгълчетата на зрителните органи увисват и лицето се запълва малки бръчици. С течение на времето стават по-дълбоки заради подуването. Специален масаж, наречен Шиацу, може да помогне за подмладяване и "възстановяване" на зоната окото очите до нейното първоначално състояние. Тази техника се различава от останалите, защото се свързва с притискане на определени точки по лицето. Освен това се прилага предимно от японки. Кой знае, може би това е тяхната тайна за младост и красота?

Ние се интересуваме от този вид масаж, който става все по-популярен, въпреки че е признат официално само от японската медицина. Неговото ежедневно прилагане отнема по-малко от минута. Той трябва да се извършва сутрин, вечер и когато усетите, че очите ви започват да се изморяват.

Какво представлява Шиацу?

Името на масажа произлиза от две японски думи - "натиск" и "пръст". Той е създаден в началото на двадесети век от Токуджиро Намикоши. Масажът се основава върху познания за анатомията и тайните на тибетската култура. Неговият създател го използва предимно за лечение на артрит. Този прост и ефективен метод се харесва и приема от японското население и е официално признат от медицинските органи на страната. Той продължава да се използва активно в Япония, включително в областта на козметологията. Интересното е, че неговият автор живее до 95-годишна възраст и през цялото време изглежда много по-млад, отколкото е в действителност. Той споделя, че този масаж се основава и на нашия инстинкт за разтриване и затопляне не точките, които болят.

И така, как действа? По лицето и тялото са разположени различни точки, които, когато се притиснат, подобряват циркулацията на кръвта и лимфата. Освен това, ускоряват метаболизма в тъканите, което повишава ефективността на масажа и полага основите на естествения подмладителен процес.

Не трябва да масажирате зоните, а само точките, когато прилагате масажа върху себе си (зоните могат да се третират само от специалисти). Притиснете със среден интензитет, за да усетите лек дискомфорт.

Ако говорим за зоната около очите, този масаж може да помогне за:

  • укрепване на мускулите;
  • заглаждане на бръчките;
  • повишаване на кожната еластичност чрез стимулиране на ускорено производство на колаген и еластин;
  • намаляване на прекомерната секреция на себум;

1. Повдигане на веждите

Зона на натиск: външни и вътрешни краища на веждите, както и средна част

Поставете показалци, средни и безимени пръсти върху тези точки. Притиснете, масажирайте и повдигнете, за да "върнете" веждите на тяхното място.

Времетраене: 7 секунди

2. Премахване на бръчки тип "пачи крак"

Зона на натиск: външните ъгли на очите

Поставете показалци върху точките. Затоплете леко зоната. Притиснете и освободете. Ако искате, може да придърпате леко мускулите към слепоочията, без да отлепяте пръсти от кожата.

Времетраене: 3 секунди
Повторение: 3 пъти

3. Намаляване на подуването

Зона на натиск: вътрешните ъгли на очите - между зрителните органи и назалния мост

Поставете показалци върху точките и извършете перпендикулярни движения, без да разтягате и опъвате кожата. Също така може да формирате "вилица" с показалци и средни пръсти и да притиснете едновременно вътрешните и външните ъгли на очите.

Времетраене: 3 секунди
Повторение: 3 пъти

4. Изглаждане на бръчките върху назалния мост

Зона на натиск: между веждите - в областта на "третото око"

Свържете показалец, среден и безимен пръст. Притиснете трите точки, разположени върху веждите, използвайки възглавничките на пръстите.

Времетраене: 5-7 секунди
Повторение: 2 пъти

5. Подмладяване на кожата под очите

Зона на натиск: под очите - върху костта

Поставете показалец, среден и безимен пръст върху точките и притиснете.

Времетраене: 10 секунди
Повторение: 2 пъти

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлИсторияНовиниЛюбопитноСпортДиетиРецептиЛеченияБотаникаСпециалисти