Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Използвайте тези 10 метода за отключване на автомобил, ако сте забравили ключовете вътре

Използвайте тези 10 метода за отключване на автомобил, ако сте забравили ключовете вътре

Използвайте тези 10 метода за отключване на автомобил, ако сте забравили ключовете вътре - изображение

Ако някога сте губили ключове или сте ги забравяли в колата, вероятно знаете колко труден може да се окаже достъпа до превозното средство. Как да го отворите, ако не разполагате с ключ? Представяме ви няколко начина, които могат да ви помогнат да завършите това начинание.

1. Използвайте топка за тенис

Ние сме малко скептични към този метод, но очевидно той работи. Направете дупка в топката за тенис, поставете я върху ключалката и я притиснете към нея. Въздушната сила от топката трябва да отключи колата.

2. Използвайте връзки за обувки

Този метод може да отнеме известно време. Той работи само при коли с механично заключване. Освен това има голяма вероятност да разполагате с нужните инструменти под ръка. Вземете една връзка за обувки и направете малка примка в средата. Прекарайте двата края през прозореца на автомобила. Поставете примката около бутона за заключване, стегнете и дръпнете нагоре.

3. Използвайте закачалка за дрехи

Този метод действа при автомобили с хоризонтални брави. Развийте една телена закачалка, направете малка кука и я промушете през вратата. Прекарайте я около ключалката и дръпнете нагоре. 

4. Използвайте лост и отвертка

Трябва да бъдете много внимателни с този метод, тъй като лостът и отвертката могат да повредят интериора и екстериора на автомобила. Принципът е същият: създайте малко пространство с инструмента и натиснете ключалката с лоста.

5. Използвайте шпатула

Пъхнете лоста и натиснете, за да отворите леко вратата. След това прекарайте шпатулата през нея и повдигнете ключалката.

6. Използвайте надуваем клин

Този метод действа по сходен начин с предишния. В случая се използва въздух за отваряне на вратата вместо метален предмет. С помощта на надуваемия клин вие може да отключите колата в рамките на минута. Какво е предимството на този метод? Той не поврежда боята на автомобила. А какъв е недостатъкът? Този инструмент може да се окаже доста скъп.

7. Използвайте пластмасова лента

Огънете лентата, вкарайте я през рамката на врата и повдигнете ключалката. Лесно е.

8. Обадете се на пътна помощ

Няма нищо лошо в това да поискате малко съдействие. Обадете се на пътна помощ, за да може някой да дойде и да намери адекватно решение на проблема.

9. Използвайте професионални инструменти за отключване

Ако знаете как да използвате шперцове, може да отключите колата много лесно.

10. Обадете се на ключар

Местният ключар също е добра опция. Той със сигурност разполага с всички инструменти и умения.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.itstillruns.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлАнкетиСпортНовиниЛюбопитноСоциални грижи