Начало Съвети Околна среда и бит За дома Използвайте цветовете на Фън Шуй, за да заредите ума и тялото си

Използвайте цветовете на Фън Шуй, за да заредите ума и тялото си

Използвайте цветовете на Фън Шуй, за да заредите ума и тялото си - изображение

Освен местоположението на предметите и мебелите в стаята, които внасят баланс и хармония в жилището, Фън Шуй разполага с богата гама цветове, които да привлекат добрата енергия в дома. Вижте кои са те.

 

 

  • Червен цвят

Той е широко използван във Фън Шуй, заради неговата символика, която се свързва с огъня. Цветът е идеален, за да привлечете вниманието на човека към предмета или обекта. Червените тонове трябва да се използват при декорация, тъй като помагат на хора, страдащи от депресия. Когато украсявате стаята, следете да не прекалявате с червения цвят, като например да съчетаете тези тонове със стени и мебели в еднакъв нюанс. Трябва да акцентирате само върху някои предмети, за да могат да се откроят. Такива са например: часовник, свещник, дрехи, портфейл, чанта и други.

  • Кафяв цвят

Кафявите и земните тонове са представители на елемента земя. Те са идеални за боядисване на стените, тъй като привличат утеха и спокойствие.

  • Жълт цвят

Това е цвета на щастието и се използва предимно за кухни, детски стаи и пространства, където се събира цялото семейство. В гардероба си винаги трябва да имате обувки в този цвят, тъй като те ще ви осигурят сигурност и внимание.

  • Бял цвят

Белият цвят е предпочитан във Фън Шуй за боядисване на стените в банята. Неговият нюанс символизира баланса на енергията в помещението. Също така е цвят, който насърчава релаксацията, хармонията и чистотата. В облеклото се използва за придаване на честност и спокойствие.

  • Розов цвят

Идеален е за емоционално обременени хора, тъй като този цвят предизвиква релаксацията на човек. Може да се използва в помещения и стаи за почивка и отдих. Розовите дрехи привличат честност, придават спокойствие и тишина.

  • Син цвят

Синьото е идеално за офис. Може да го използвате за стени, мебели, а също така и за завеси. Облеклото в този нюанс е необходимо при явяване на интервю, презентация или друга делова среща, с която да пожънете успехи.

  • Черен цвят

В него са преплетени мистерия и чувственост. Както при червеният цвят, черното също трябва да се използва пестеливо. Стените не трябва да се боядисват в тези тонове. Те могат да се появят под формата на рамка за картина, маса или други. Облекло в този цвят придава мъдрост и елегантност на човека, който го носи.

  • Сив цвят

Той е идеален за декориране на дома, може да използвате матов, тежък или тъмен нюанс на сивото. Добре е да придадете стил в пространствата, като декорирате в този цвят облицовки, колони, стелажи, шкафове в офиса и други. При облеклото вдъхва тъга и недоверие на притежателя.

  • Оранжев цвят

Също както при червеният, този цвят символизира огъня. Той е много подходящ за хол и големи помещения, тъй като допълнително ги "осветява". В съчетание с кафявия цвят се получава една чудесна комбинация. Оранжево при дрехите вдъхва сигурност и предизвиква внимание.

  • Зелен цвят

Зеленият цвят е типичен представител на елемента дърво. Въпреки това, той трябва да се използва прекалено внимателно, тъй като може да повлияе негативно върху средата и човека. Нюанси на зеленото по стената ще благоприятстват за привличане на творчеството. Тъмнозеленият цвят излъчва увереност.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноПсихологияАлт. медицинаРецептиСнимкиСпортНовиниИсторияСоциални грижиАнкетиДиетиОрганизацииФизиологияНормативни актовеХранене при...Храни и ястияБотаникаКлинични пътекиКалкулаториПроизводители