Начало Съвети Здраво тяло За детето Използвайте 13 трика, които могат да направят живота на всеки родител по-лесен

Използвайте 13 трика, които могат да направят живота на всеки родител по-лесен

Използвайте 13 трика, които могат да направят живота на всеки родител по-лесен - изображение

Според проучвания, децата с родители, които действително се интересуват от техните ежедневни дейности, показват по-висока степен на опитност. Всички искаме да видим как малчуганите стават успешни и добре организирани, но понякога лесните житейски трикове могат да бъдат по-ефективни от дългите конструктивни разговори. Ако желаете вашето дете да ви следва, говорете на неговия език и добавете малко креативност. Следните трикове имат способността да превърнат възпитанието в лесна и забавна игра. Нека да ги видим.

1. Залепете монети върху подметките на детските обувки, за да практикувате танци с потропване

Този трик е много полезен за родители на малчугани, които взимат участие в различни дейности. Залепете няколко монети върху подметките на детските обувки, за да направите стъпките по-безопасни и танците с потропване по-звучни.

2. Проектирайте звукова станция за деца

Използвайте палет, за да направите звукова станция за вашите деца. Помолете малчуганите да окажат съдействие в осъществяването на проекта. Това е хубав и забавен начин да прекарате малко време с тях през лятото.

3. Създайте детски кът за пикник

Ако искате да прекарате известно време с вашето бебе на открито, не забравяйте да вземете чадър. Той предпазва малчугана от слънчевите лъчи и е добро решение за окачване на играчки. Сега ходенето на пикник е много по-спокойно.

4. Заключете чекмеджетата с линия

Линията служи като чудесно средство за предотвратяване на отварянето на чекмеджетата от бебето. Просто я прекарайте между дръжките и спрете да се притеснявате, че детето може да притисне пръстите си.

5. Сложете органайзер в колата

Направете пътуването с бебето по-лесно като поставите органайзер на гърба на предната седалка. По този начин може да разполагате с всички неща, от които се нуждаете и да спестите време в търсене на други.

6. Съхранявайте бебешките вещи в малки кутийки

Използвайте стари пластмасови кутийки, за да държите бибероните в тях. Така може да предотвратите тяхното повторно почистване и да организирате пространството в чантата.

7. Направете таблица за домакински дейности

Ако изпитвате трудност да свършите цялата домакинска работа, може да направите следната таблица, която да помогне на детето да поддържа своята стая в добър вид. Сами изберете нейния цвят и размер. За да изработите таблицата, имате нужда само от хартия, ножица, маркер и магнитни листи.

8. Приложете трика с близалката

Ако вашето дете обича близалки, но ги връща обратно всеки път, след като ги оближе, просто направете покритие за тях с помощта на пластмасови сърцевини от шоколадови яйца. Няма нужда да ги изхвърляте всеки път.

9. Използвайте трикове за пътуване с бебе

Направете вълнуваща пътна чанта с изненади за вашето бебе. Вземете и напълнете няколко пластмасови сърцевини от шоколадови яйца с различни лакомства. Поставете в картонена кутия и използвайте при необходимост. Размерът на пластмасовите сърцевини побира малко храна, така че вашето дете да не консумира прекомерно количество захарни изделия.

10. Поставете силикон върху подметките на детските обувки, за да не се плъзгат

Няма нужда да купувате специални обувки, когато може сами да направите такива с помощта на горещ силикон. Просто нанесете върху подметките и изчакайте да изсъхне.

11. Създайте приказна баня

Вашето дете може да обикне банята, ако му позволите да освободи въображението си. Вземете и поставете няколко неонови пръчки във водата. Сега банята изглежда като приказен свят от Аватар.

12. Играйте тенис с балон и хартиени чинии

Ако навън е студено, но детето иска да се забавлява, направете собствен "безопасен" тенис с балон и хартиени чинии. Нищо няма да бъде разрушено у дома, а малчуганът ще бъде щастлив.

13. Създайте игри с магнитни ленти

Залепете магнитни ленти върху дървени пръчици. Напишете номер на всяка. Помолете малчугана да прикрепи метални кламери към магнитната лента. Техният брой трябва да съответства на номера, изписан върху дървената пръчица. Тази образователна игра помага за пестене на пари и насърчава познавателния процес при децата.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка:

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиНовиниСоциални грижиЛюбопитноОрганизацииАнкети