Използвайте 13 трика, които ще ви помогнат да избегнете загубата на храна /1 част/
Хранителните отпадъци са едни от основните проблеми, които засягат населението, не само защото представляват 1/3 от общото количество храна, но и защото това е крайно, ако се има предвид, че милиони хора по цял свят гладуват. През последните години организации, като Организация на Обединените Нации по Прехрана и Земеделие призовава населението да предприеме мерки за контролиране на ситуацията. В допълнение са разработени стратегии за намаляване на загубата от началните етапи на производство. Основното предизвикателство е да се редуцира количеството на отпадъците и да се увеличат даренията за хора в нужда. Поради тази причина е важно всички да придобием ангажимент и да осъзнаем значението на всичко това. В този ред на мисли ви представяме 13 трика за удължаване годността на храните, дори когато им остава малко време.
- Консервирайте свежите яйца
Нанесете тънък слой зехтин върху черупките на яйцата, преди да ги поставите в хладилника, за да ги поддържате свежи в продължение на 3-4 седмици.
- Поправете пресолената супа
Ако сте прекалили с овкусяване на супата, не се притеснявайте. Обелете един картоф, изсипете го в тенджерата и го оставете да абсорбира солта за 20 минути.
- Използвайте майонезата до последно
За да се възползват от остатъците от майонеза в бурканчето, изсипете няколко супени лъжици натурален ябълков оцет или лимонов сок и направете вкусен дресинг за салати.
- Предотвратете окисляването на боровинките
Боровинките са плодове, които се разграждат бързо, ако не се консумират за кратък период от време. За да избегнете тяхното окисляване, ги потопете в съд с вода и натурален ябълков оцет. Ако не планирате да ги консумирате веднага, тогава ги изсипете в съд с херметическо затваряне и ги замразете във фризера.
- Съхранявайте лука и чесъна в хартиени торби
Хартиените торби с дупки са най-доброто средство за съхраняване на вкуса и свежестта на храни, като лука и чесъна.
- Запазете свежестта на авокадото
Ако искате да изядете само 1/2 авокадо и да предотвратите окисляването на другата половина от плода, е необходимо да я поставите в съд с херметическо затваряне заедно с голямо парче лук.
- Използвайте остатъците от натурален течен шоколад
Натуралният течен шоколад е много вкусен и е жалко да изхвърляме тези малки количества от продукта, прикрепени към вътрешната час от бурканчето за съхранение. Вземете това изсипете малко горещо прясно мляко в съда, разбъркайте с лъжица и се насладете на вкусна напитка.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛАЙКА РОЛКИ ЗА ВАКУУМИРАНЕ VT35090, размери 28 х 600 см. * 2
ЦЕКОТЕК ТОСТЕР TOAST & TASTE 2S 03027
ЛАЙКА ДОМАШЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ SOUS VIDE SVC200
Безплатна доставка за България!ЛАЙКА ПЛИКОВЕ ЗА ВАКУУМИРАНЕ VT35100 размери 25 x 30 см * 50
ЛАЙКА КУТИЯ ЗА ВАКУУМИРАНЕ VT3304
ЛАЙКА ПЛИКОВЕ ЗА ВАКУУМИРАНЕ VT35012 размери 20 x 28 см * 100
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Колко добре познавате руската кухня?
- Методи за лечение на анорексия
- 17 практични кулинарни техники, които ще ви помогнат в кухнята
- Регулация на слюноотделянето
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Хранене през тръба
- Секреция на стомашен сок
Коментари към Използвайте 13 трика, които ще ви помогнат да избегнете загубата на храна /1 част/