Начало Съвети Околна среда и бит За дома Използвайте 9 практични приложения на стреч фолиото

Използвайте 9 практични приложения на стреч фолиото

Използвайте 9 практични приложения на стреч фолиото - изображение

Оказва се, че стреч фолиото има повече приложения, отколкото предполагаме. То помага за пренасянето на вещи, почистването на кухнята и дори отблъскването на досадните насекоми. Вижте някои от най-практичните начини за употреба на стреч фолио.

1. Предотвратете разливането на течности

Ако вашата чаша не разполага с капак и искате да предпазите дрехите от възможни инциденти, тогава използвайте стреч фолио. Покрийте съда с него и прокарайте сламка през центъра.

2. Отворете бурканите

Не може да отворите буркана? Обвийте капачката със стреч фолио и опитайте отново. Използвайте този лесен трик всеки път, в който искате да отворите бутилки, буркани и други съдове.

3. Предпазване на кухнята от замърсяване

Използвали ли сте някога миксер с отворена купа? Вероятно знаете каква става кухнята след това? За да избегнете подобна ситуация, покрийте съда със стреч фолио, преди да пристъпите към използване на уреда. И готово.

4. Предотвратете изсъхването на боята

Ако искате да направите малка почивка от боядисването, обвийте кутията с боя и четката със стреч фолио. По този начин може да предотвратите изсъхването на първата и втвърдяването на втората.

5. Направете капан за мушици

Опитайте този лесен трик, за да се отървете от досадните мушици. Поставете няколко парченца плод в стъклена чаша. Покрийте със стреч фолио и направете дупки с помощта на вилица. Мушичките обичат сладкия аромат. Привлечени от него, те могат да влязат в капана, но не и да излязат.

6. Направете месото по-крехко

За да направите месото по-крехко, обвийте го със стреч фолио и преминете към употребата на окрехкотител. По този начин може да предотвратите летенето на отделни парчета от продукта във въздуха и да предпазите дъската от замърсяване.

7. Пренесете вещите по-лесно

Няма нужда да изваждате всичко от чекмеджето, след което отново да го подреждате в него. За да избегнете това, обвийте дървеното изделие в стреч фолио, фиксирайки го така, че да предотврати разместването на вещите по време на движение.

8. Поддържайте козметичната чантичка чиста

Планирате пътуване и искате да вземете всичките си козметични продукти с вас? Тогава използвайте стреч фолио. Покрийте отворите на контейнерите за съхранение на козметиката с него и ги затворете. По този начин може да предпазите кремовете и маслата от изтичане.

9. Отпушете тоалетната

Покрийте отвора на тоалетната чиния със стреч фолио и фиксирайте с тиксо. Пуснете водата и изчакайте. Може да забележите как тоалетната чиния се изпълва с въздух и фолиото се надига. Притиснете леко с ръка, за да създадете налягане, което да помогне за премахване на задръстванията и отпушване на канализацията.

По статията работи: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: themercantile.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиНовиниЛайфстайлСнимкиЛюбопитноИсторияЛечения