Начало Съвети Здрав дух Общуване Използвайте 9 психологически трика, за да очаровате околните

Използвайте 9 психологически трика, за да очаровате околните

Използвайте 9 психологически трика, за да очаровате околните - изображение

Джеф Хейдън, един от най-влиятелните и популярни хора на Linkedln и автор на близо 30 книги за бизнес и комуникации, обяснява как някои хора могат лесно да спечелят доверието на останалите и да създадат положителен образ за себе си. Вижте кои са тези 9 характеристики, които правят човек очарователен.

1. Не се страхувайте от загуба.

Очарователните хора не се опитват да печелят от всичко. Напротив, тяхната цел е да дават повече, без да очакват нищо в замяна. Те не изпитват трудност да признават своите грешки или провали. А това е нещо, което не всеки може да направи. Те могат да кажат открито: "Ревнувам те." или "Не мога да направя това. Моля те, научи ме.", защото знаят, че хората оценяват честността и истинските емоции.

2. Покажете, че искрено се радвате на новите запознанства.

Поддържането на зрителен контакт по време на разговор е много важно и хората, които са харизматични, със сигурност знаят това. Те се усмихват, когато и вие се усмихвате. Те се мръщят или кимат, когато и вие правите това. Те не просто се опитват да повторят всичко след вас. Те са фокусирани върху това, което казвате и ви слушат внимателно, като обръщат внимание на всяка ваша дума и емоция. Тази обратна връзка може да ви помогне да намерите общ език с някого и да спечелите доверието на вашия събеседник.

3. Търсете взаимно разбирателство.

Повечето хора несъзнателно търсят противоречия и разногласия, които могат да доведат до спор, а не до разговор. Очарователните и харизматични хора винаги търсят допирни точки с всеки. Така че, опитайте се да намерите нещо общо с вашия събеседник. Това помага да започнете интересен разговор и да се сдобиете с положителни емоции.

4. Използвайте силата на докосването.

Докосването е мощен инструмент, който помага на хората да разберат своите чувства по-добре. В един експеримент, учените се опитват да изразят 12 емоции чрез докосване на своите събеседници. Оказва се, че в 50-83% от случаите, емоциите се изразяват правилно. Ето защо, когато искате да поздравите някого, просто помислете как да го направите най-добре. Да се здрависате или да потупате някого по рамото - това зависи от ситуацията. Така вие ще може да докажете искреността на вашите думи, да изразите правилните емоции и да спечелите доверието на вашия събеседник.

5. Използвайте жестове и изражения на лицето.

Симпатичните хора изразяват невербални емоции. Те правят това точно и ясно. Те могат да превърнат дори най-скучната история в наистина увлекателен разговор. Чрез мимики и жестове (когато е уместно) те изразяват настроението на тяхната история. И това действително им помага да запалят интереса на своя събеседник.

6. Не се страхувайте да изглеждате глупаво.

Може би карането на кънки върху лед и туистъра не са тяхната силна страна, но те съвсем не се страхуват да бъдат непохватни. Любопитното е, че хората дори ги уважават много повече, заради това. Когато сте готови да демонстрирате своите слабости и не се страхувате да изглеждате глупаво, хората няма да ви се смеят. Те ще се забавляват заедно с вас.

7. Задавайте повече въпроси.

Харизматичните хора лесно могат да ви накарат да говорите за себе си. Те не се колебаят да задават въпроси и да поддържат разговора, което е добре. Тези хора наистина искат да знаят какво си мислите и това ги прави надеждни. Веднага, след като сте разбрали нещо за даден човек, просто задавайте повече въпроси относно това. По този начин може да откриете общи черти между вас и вашия събеседник и да проведете интересна тема на разговор.

8. Никога не забравяйте имена.

Харизматичните хора помнят имена и подробностите много точно. Фактът, че някой ви назовава по име, след като сте се срещнали само веднъж с него или сте си говорили за кратко време, може да ви накара да се почувствате важни. Обръщайте се към събеседника по име и се опитайте да си спомните всички негови приятели, роднини и домашни любимци. Този той ще ви помни с добро.

9. Слушайте повече и говорете по-малко.

Повечето хора не могат да слушат всички. Всеки иска да сподели с тях своите новини. И чувството е много приятно, когато разказвате история и виждате как всеки ви слуша внимателно и реагира емоционално на вашите думи. Харизматичните хора слушат и обичат да правят това повече, отколкото да говорят. По този начин те могат да научат повече неща за събеседника и да намерят нещо общо помежду си.

Източник: www.brightside.me

Снимка: www.finceldesign.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниБотаникаЛечения