Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Какво казва брадичката за вашето здраве?

Какво казва брадичката за вашето здраве?

Какво казва брадичката за вашето здраве? - изображение

"Нашата брадичка може да каже нещо за нашето детство", смятат учените, които организират изследването. Те проверяват около 6600 тийнейджъра на възраст от 12 до 17 години и установяват, че това наистина е така. Ето как детството се отразява върху формата на брадичката и челюстта.

1. Издадена брадичка (прогнатизъм).

Хората с издадена долна челюст могат да се похвалят с добра мускулатура и силен скелет, но също така са склонни към напълняване. Ако челюстта е симетрична, то тя е наследствена от един от родителите или предците.

2. Вдадена брадичка (ретрогнатизъм).

Вдадената брадичка разказва за слабо развита мускулатура, гъвкав скелет, липса на склонност към напълняване и предразположение към цветна слепота. При раждане собствениците на такъв тип брадички тежат по-малко. Вдлъбнатата брадичка също може да бъде наследствена черта.

3. Асиметрична челюст.

Асиметричната челюст не е вродена, а придобита черта. Оказва се, че тя се дължи на стрес в тялото, породен от ранните детски години, като например: липса на протеини, ранно отбиване, въздействие на тежки метали, затлъстяване и тютюнопушене. Причината може да бъде в голямото семейство или липсата на доходи, които да доведат до повлияване на храненето и качеството на медицинските грижи.

Вдлъбнатите и издадените брадички могат да бъдат асиметрични. Според резултатите от изследването, този тип брадичка е открит при 4-ти "тестов обект". Слабата асиметрия не може да се забележи с просто око, освен ако не сте ортодонт. Все пак, има начини да проверите това сами. Вие имате асиметрична структура, ако:

  • дъвчете повече с лявата или дясната страна;
  • използвате зъбите си, за да смажете храната, а не да я смелите;
  • зъбната плака изглежда по-силна за някои зъби;
  • понякога венците ви кървят;

4. Симетрична плоска брадичка.

Според резултатите от изследването, симетричната плоска структура на челюстта показва, че това е напълно наследствена черта, която не се влияе от външни фактори или околна среда.

Източник: www.brightside.me
Снимка:

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлтернативна медицинаЗдравни съветиЛюбопитно