Начало Съвети Здраво тяло Нетрадиционно Какво разкриват ушите за вас?

Какво разкриват ушите за вас?

Какво разкриват ушите за вас? - изображение

Има неврологични връзки, които съществуват между определени точки на тялото и нашите вътрешни органи. Наблюдаването на ушите може да ни помогне да научим повече за здравословните състояния и дори да предскажем бъдещи здравни проблеми. Представяме ви интересна информация за човешките уши, която да ви помогне да разберете повече за вас самите и за вашето здраве.

  • Какво разкриват ушите за нас?

Те могат да служат като идентификация. Когато се родим, нашите уши са напълно оформени. Те не се променят, докато растем, въпреки че месестата част леко увисва с годините. Това превръща слуховите органи в едно чудесно средство за идентифициране на човек - точно като пръстови отпечатък.

Рецесивни или доминантни гени. Според проучване, месестите части на ухото, свързани директно към главата, се считат за рецесивни, а тези, които се намират извън мястото на свързаност, представляват доминантна черта.

Коронарна болест на сърцето. Ако имате гънка, разположена диагонално върху месестата част на ухото, е много вероятно да страдате от коронарна артериална болест.

Липса на калций и витамини. Ако ушите ви са много бледи на цвят, това може да означава, че тялото ви има ниско ниво на калций и витамини.

Бъбречни проблеми. Зачервените уши могат да бъдат признак за бъбречни проблеми.

Мозъчни нарушения. Ако ушите ви са с тъмночервен цвят, това вероятно е индикация за загуба на памет, постоянно главоболие или мозъчни проблеми.

Възпалението на хрущяла на ухото е специфичен симптом на заболяване, наречено рецидивиращ полихондрит.

  • Рефлексология на ушите

Рефлексологията на ушите е също толкова ефективна за намаляване на стрес и напрежение, колкото рефлексологията на ръцете и краката. Върху ухото са разположени повече от 200 акупунктурни точки, които се свързват с различни органи и опорно-двигателната система. Прилагането на лек натиск върху тези точки може да помогне за облекчаване на различни здравословни проблеми, както физически, така и емоционални. Повечето графики на уши показват системите на тялото и органите като неродено дете в ембрионална поза.

Рефлексологичната карта разполага с много стимулиращи точки. Вие може да се научите да ги масажирате, за да облекчите леки проблеми, като например главоболие. За по-тежки здравословни проблеми е най-добре да се консултирате с опитен специалист по рефлексология или лекар.

Също така може да облекчите болката чрез прилагане на натиск върху съответните точки:

  1. Гърди и рамене.
  2. Органи. 
  3. Стави. 
  4. Назални синуси и гърло. 
  5. Храносмилане. 
  6. Глава и сърце.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.thaispaassociation.com
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиАлт. медицинаЛайфстайлХранене при...СпортНовиниСнимкиЛюбопитноФизиологияТестовеЛеченияСпециалистиИсторияИзследванияКлинични пътекиНормативни актовеБотаника