Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Какво да правим, ако паднем върху релсите в метрото?

Какво да правим, ако паднем върху релсите в метрото?

Какво да правим, ако паднем върху релсите в метрото? - изображение

Ние постоянно напомняме, че метрото е опасно място. Хората, които работят там, правят всичко възможно, за да гарантират безопасност на пътниците. Независимо от това, инциденти не липсват. Тези, които падат върху релсите (нещо, което може да се случи по време на пиковите часове), рядко имат шанс да бъдат спасени. Липсата на познания за това какво да правят, заедно с паниката, понякога могат да доведат до възможно най-лошия изход.

  • Какво не трябва да правите?

Не се опитвайте да се качите сами. Под платформата има релса, която може да доведе до фатален токов удар, ако бъде докосната.

  • Какво трябва да правите?

Ако не забелязвате настъпващ влак, трябва да тичате между релсите в посока за движение на превозното средство до мястото, където ще спре първият вагон. Същевременно викайте силно за помощ, за да бъдете сигурни, че някой ще уведоми служителите на метрото.

Ако влакът наближава и вие нямате никакво време, бързо легнете в пространството между релсите и покрийте главата си с ръце. Разстоянието между дъното на тази празнина и оборудването от долната страна на превоза е около 0,5 метра, така че ако легнете правилно, нищо няма да ви се случи.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.baltimoremagazine.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИстория