Как бързо и лесно да измиете и нарежете салата айсберг?

Салата айсберг е свежа и хрупкава зелена салата, принадлежаща към семейството на марулите. Освен отличните й вкусови качества, сред нейните предимства са много витамини и малко калории. Вижте няколко лесни стъпки, които ще ви помогната да я измиете и нарежете по-бързо.
- На първо място премахнете външните листа на айсберга. С помощта на остър нож направете разрез около кочана на зеленчука, извадете го и разширете леко в центъра, където да прокарате струя течаща вода.

- Когато се напълни с вода, разклатете го леко, за да може тя да достигне навсякъде.

- След това обърнете зеленчука с отвора надолу, изчакайте водата да се изтече напълно и го нарежете както е показано на снимката. (Ако смятате, че листата на айсберга са все още мокри, подсушете добре, преди да го нарежете.)

Салата айсберг се съчетава отлично с разнообразни продукти, но традиционно е в компанията на зехтин, оцет и сол.
Източник: nordicfoodliving.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Пренасяне на айсберги до Африка
- Зеленчукова салата в листа от айсберг
- Супа от салата айсберг с праз и бекон
- Салата с пилешко месо, айсберг и крутони
- Двойници на естествени айсберги ще улавят и рециклират отпадъците в океана
- Зелена салата с пилешко филе, печурки и картофи
- Величествен айсберг се появи край бреговете на канадския остров Нюфаундленд
- Оризова салата с айсберг, риба тон и маслини
- Един от десетте най-големи айсберга е на път да се откъсне от антарктическия шелф
- Минерал в салатата айсберг помага за предотвратяването на вродени дефекти
Коментари към Как бързо и лесно да измиете и нарежете салата айсберг?