Начало Съвети Здрав дух Общуване Как да намерите перфектния партньор

Как да намерите перфектния партньор

Как да намерите перфектния партньор - изображение

През 1962 година двама учени започват да разработват специална формула, която помага на хората да намерят подходящ партньор и да създадат хармонична връзка. Няколко години по-късно трети научен работник завършва тяхното дело. Той финализира формулата през 2013 година и дори получава Нобелова награда за това.

Вижте как може да намерите подходящ партньор, без да изневерявате на вашите собствени очаквания, като следвате тези прости стъпки.

  • Стъпка 1: Определете кои характерни черти на противоположния пол са важни за вас

Разделете лист хартия на две колони. В първата напишете 5 характерни черти, които вашата половинка трябва да притежава, а във втората - 5 характерни черти, които не може да понасяте.

  • Стъпка 2: Изберете партньор, способен да отговори на вашите изисквания с 99%

От всички познати, които имате, заложете на най-атрактивният човек в съответствие със съставения списък. Кой знае, може би късметът ще ви се усмихне и скоро ще намерите любовта на живота си. Важното е да не забравяте, че и вие трябва да отговаряте на неговите очаквания.

  • Стъпка 3: Какво да правите, ако ви отхвърлят

Ако "вашият човек" ви отхвърли, изберете друг, който ви допада и притежава необходимия набор от характерни черти. И не забравяйте да работите върху себе си, за да изглеждате привлекателни в очите на потенциалния партньор.

  • Стъпка 4: Не се задоволявайте с малко и не се връщайте в миналото

Изберете само потенциален партньор, който притежава поне 75% положителните черти във вашия списък. В този случай има голяма вероятност любовта да остане, след като страстта си отиде. Не се поддавайте на изкушенията и натиска на хората около вас.

Ако вашата връзка приключи, започнете със стъпка 1. Забавлявайте се и разширете кръга си от познати.

Как тази формула работи при различните хора?

Да си представим група от 3 жени и 3 мъже. Ето как изглеждат техните списъци:

Всеки от тях знае какъв точно е неговият списък за предпочитания на потенциален партньор. Лиза и Зоуи харесват всички трима мъже, докато Соня - само двама от тях. А Арми е впечатлен единствено от Соня.

В началото всяка жена показва своето привличане към мъжа, който се намира на върха на нейния списък.

Мъжете правят същото:

За съжаление, засега не се очертава двойка, тъй като липсва взаимно привличане. Време е жените да покажат, че изпитват интерес към втория мъж от техния списък.

Мъжете също показват своите предпочитания. Те започват да обръщат внимание на вторите жени от техния списък. Само Арни все още се интересува от Соня.

Ако двама мъже са привлечени от една жена, тя ще избере само този от тях, който е на първо място в нейния списък.

Например, Лиса харесва Марк. Тя е втора в неговия списък. Марк изпитва влечение към Зоуи. Тя обаче не иска да излезе с него, защото е последен в нейния списък. Ето защо Марк се опитва да се сближи както със Зоуи, така и с Лиса.

Ник харесва Лиса от самото начало. Но тя не изпитва интерес към него. Въпреки това, Марк, първият от нейния списък, започва да я ухажва и между тях възниква химия.

В резултат на това се забелязва формиране на две отделни двойки:

Соня не намира партньор, защото нито един от тримата мъже не покрива нейните изисквания. Арни също не може да излезе с нея. Той временно е сам.

Ето как работят сайтовете за запознанства. Вие игнорирате някои хора, разговаряте с други, но излизате само с тези, които ви направят силно впечатление.

Тайната на тази формула е, че включва изискванията на двете страни. Мъжът формира двойка само с жената, която в крайна сметка се интересува от техния съюз.

Днес този алгоритъм се използва при подбор на учениците в училищата, назначаване на лекари в болниците и дори в търсенето на донори на бъбреци.

Намирате ли тази формула за полезна в ежедневието? Споделете с нас в коментарите.

Редактор: Маргарита Добрева
Източник: brightside.me
Снимка: bbu.com.de

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИнтервюта