Как да направим ориза по-вкусен?
За да не прекаляваме с консумацията на хляб, е много подходящо да го заменим с ориз. Затова ви предлагаме няколко съвета за неговото приготвяне. Оризът става по-вкусен, когато го измиете обилно със студена вода, подсушите го върху кърпа и го задушите леко в масло или олио, докато стане прозрачен или т.нар. стъклен ориз. После го свалете от огъня и го разбъркайте с 1 малка глава ситно нарязан лук. Върнете го на огъня и го залейте с вряла вода в съотношение - 1 част ориз към 2 части течност (вода или бульон). Варете го в продължение на 12 минути, след което го запарете. За да остане оризът бял, към течността, с която го варите, прибавете малко лимонов сок. Оризът, който прибавяте към кюфтенцата за супа или кюфтетата за яхния, сварете предварително в малко вода.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 720 гр.
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GOLD МУЛТИВИТАМИНИ 236 мл
ГЛЮКОБЕЙТ таблeтки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
СУОНСЪН БЕРГАМОТ ЕКСТРАКТ капсули 500 мг * 30 SWH260
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
МИША ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ОРИЗ
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Втора част
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Ориз
Коментари към Как да направим ориза по-вкусен?