Как да направим чесъна на прах?
Ако не ви понася на стомаха да ядете чесън в прясно състояние, а не искате да се лишавате от полезните му качества, приложете следния трик. Той ще ви бъде от полза за направата и приложението на чесновия прах във всякакви ястия и лечебни рецепти от народната медицина.
Ето как да действате стъпка по стъпка, за да си направите собствен натурален чесън на прах.
Обелете и нарежете на ивички произволно количество скилидки чесън.
Поставете ги в тава, като по желание може да я предварително я покриете с хартия за печене, без да я намаслявате.
Сложете ги във фурната на ниска температура (не повече от 80 ºC) за няколко часа, докато филийките чесън станат съвсем сухи и чупливи.
След това ги смелете в кафемелачка, хаванче или блендер. Вашият домашен чесън на прах вече е готов.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЗОЯ ОРГАНИЧНИ СИНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ЗОЯ БИО БРАШНО ОТ ИНДИЙСКИ ЖИВОВЛЯК прах 200 г
ЗОЯ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО прах 100 г
МАКА НА ПРАХ 200 г ЗЕМЕЛА
ХЛОРЕЛА НА ПРАХ 100 г ПИМЕНТА
Безплатна доставка за България!СПИРУЛИНА прах 100 г ПИМЕНТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- Нещата у дома, които могат да ни разболеят
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Методи за лечение на анорексия
- Регулация на слюноотделянето
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Секреция на стомашен сок
- 15 продукта, които едновременно подпомагат отслабването и засищат
Коментари към Как да направим чесъна на прах?