Как да нарежем пресен хляб на тънки филийки?
Вкусният и пресен хляб очевидно има един недостатък: трудно е да се нарежи, защото кората се разпада и се уврежда под натиска на ножа. Чайник с вряла вода, поставен в непосредствена близост до хляба, може да улесни тази задача. Парата помага за омекотяване на кората и по този начин улеснява нейното разрязване.
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.pcwallart.com
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Как да нарежем пресен хляб на тънки филийки?