Как да нарежем пресен хляб на тънки филийки?

Вкусният и пресен хляб очевидно има един недостатък: трудно е да се нарежи, защото кората се разпада и се уврежда под натиска на ножа. Чайник с вряла вода, поставен в непосредствена близост до хляба, може да улесни тази задача. Парата помага за омекотяване на кората и по този начин улеснява нейното разрязване.
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.pcwallart.com
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Погача за прощъпулник
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
- Кошнички от пълнозърнест хляб с яйце и бекон
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Картофен хляб с лук
- Мъфини в кошничка от хляб с бекон, яйца и кашкавал
- Сладък хляб с нахут, тиква и банан
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
Коментари към Как да нарежем пресен хляб на тънки филийки?