Как да нарежем пресен хляб на тънки филийки?
Вкусният и пресен хляб очевидно има един недостатък: трудно е да се нарежи, защото кората се разпада и се уврежда под натиска на ножа. Чайник с вряла вода, поставен в непосредствена близост до хляба, може да улесни тази задача. Парата помага за омекотяване на кората и по този начин улеснява нейното разрязване.
Източник: www.brightside.me
Снимка: www.pcwallart.com
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовСТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- 22 интересни факта за хляба
- Класическа рецепта за чабата
- Погача за прощъпулник
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
Коментари към Как да нарежем пресен хляб на тънки филийки?