Как да оправим горчива краставица и да увеличим годността на киселите краставички?
Във всяко домакинство е важно храната да се употребява пълноценно. Първо, за да се възползваме в максимална степен от здравословните й качества и второ, за да не се налага да изхвърляме полезни хранителни продукти. Затова ви предлагаме да използвате следните хитринки.
- Не изхвърляйте пресните краставици, ако се окажат горчиви. Просто накиснете горчивата краставица за известно време в мляко, към което сте добавили малко захар. Така горчивината ще си отиде.
- Към саламурата на киселите краставички добавете малко натурална горчица или счукано синапено семе. По този начин ще подобрите вкуса на краставичките и ще увеличите трайността им, тъй като синапът проявява естествени антиоксидантни свойства.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ESN FLEXSPRESSO ПРОТЕИН С ВКУС КАФЕ 908 г
ВИНОЦЕТИ МАЛИНОВ ОЦЕТ 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Вкусни идеи за весели сандвичи
- Салата от маслини и лук
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Рецепти за салати от маруля
- Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан
- Точка на димене при готвене с различни видове мазнини (Инфографика)
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
Коментари към Как да оправим горчива краставица и да увеличим годността на киселите краставички?