Начало Съвети Околна среда и бит Природосъобразен начин на живот Как да пазим посевите далеч от птиците?

Как да пазим посевите далеч от птиците?

Как да пазим посевите далеч от птиците?  - изображение

Птиците имат навика да изяждат малките растения, които поникват над почвата. Ако се опитвате да отглеждате зеленчуци, това може да се окаже голям проблем - възможно е реколтата ви да изчезне, преди да се появи. За щастие, има няколко начина, които да ви помогнат да държите птиците далеч от вашите посеви.

1. Изградете тунел от мрежа.

Мрежата е един от най-предпочитаните начини, чрез които може да държите птиците далеч от вашите посеви. При това е изключително лесен за прилагане. Използвайте високи колове, за да създадете рамка около растенията. Повдигнете мрежата над коловете и я заковете към земята с помощта на огъната тел, образувайки V-образна палатка. По този начин може да откажете достъп на птиците до вашите растения.

2. Защитете вашия разсад с пластмасова бутилка.

Изрежете дъното на пластмасова бутилка и я поставете върху разсада, след което премахнете капачката. Този метод позволява на слънчевата светлина да достигне до разсада, като същевременно предпазва растението от птиците.

  • Алтернативно, може да използвате кошница за хляб, вместо пластмасова бутилка. 
  • Тъй като вашите разсади растат, може да се наложи да подпрете бутилките и кошниците с помощта на тухли или камъни.

3. Използвайте корда, за да създадете бариера.

Това е лесен и икономичен начин за предпазване на разсада от досадните птици. Забийте няколко кола около растенията и изплетете "паяжина" от корда над тях. Ако не разполагате с подобно средство, може да използвате обикновена тел.

Източник: www.wikihow.com
Снимка: www.agropolit.com
По статията работи: Данна Панджарова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиИсторияНовиниЛюбопитноНормативни актовеБотаникаРецептиЕ-тата в хранитеЛеченияОбразованиеСоциални грижиАлт. медицина