Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?

Загрейте предварително мазнината, в която ще пържите, но в никакъв случай не я оставяйте да задими, за да не се увеличава нездравословният й ефект. Ако започне да пръска, сложете в нея коричка хляб или малко сол. За да не гранясва олиото, в бутилката поставете малко захар и го съхранявайте на тъмно. Миризмата на маста може да отстраните, като й сложите няколко капки лимонов сок. Ако предпочитате да си я приготвяте в домашни условия, предварително изкиснете сланината за няколко часа в студена вода. Свинската мас ще остане бяла и зърнеста, ако на всеки 5 кг разтопена мас изсипете 1 литър прясно мляко. Течността се оставя да ври, докато млякото се пресече и падне на дъното. След това маста се прецежда през гъсто сито или марля, прегъната няколко пъти. Гранясала мас или гранясало топено масло се поправят, като се сварят с прясно мляко, нарязана ябълка, кромид лук или овъглено парче хляб (може и всичко заедно).
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Кухненски мерки
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Как да обезсолим пресолените ястия по 4 начина?
- Как да се отървем от мухъла в дома си без хлорни препарати?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Основни техники за готвене, представени от известни кулинарни блогъри
Коментари към Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?