Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Загрейте предварително мазнината, в която ще пържите, но в никакъв случай не я оставяйте да задими, за да не се увеличава нездравословният й ефект. Ако започне да пръска, сложете в нея коричка хляб или малко сол. За да не гранясва олиото, в бутилката поставете малко захар и го съхранявайте на тъмно. Миризмата на маста може да отстраните, като й сложите няколко капки лимонов сок. Ако предпочитате да си я приготвяте в домашни условия, предварително изкиснете сланината за няколко часа в студена вода. Свинската мас ще остане бяла и зърнеста, ако на всеки 5 кг разтопена мас изсипете 1 литър прясно мляко. Течността се оставя да ври, докато млякото се пресече и падне на дъното. След това маста се прецежда през гъсто сито или марля, прегъната няколко пъти. Гранясала мас или гранясало топено масло се поправят, като се сварят с прясно мляко, нарязана ябълка, кромид лук или овъглено парче хляб (може и всичко заедно).
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
МАРИСТО ОМЕГА 3-6-9 ОЛИО ОТ ЛЕН, СУСАМ И СЛЪНЧОГЛЕД 500 мл
ХЕМПИ ОЛИО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА 20 мл
БОТАЛАЙФ РИЦИНОВО МАСЛО 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Обикновен маслен крем
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Маслен крем за сладкиши с кондензирано мляко
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
- Картофени шишчета с масло
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?