Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Загрейте предварително мазнината, в която ще пържите, но в никакъв случай не я оставяйте да задими, за да не се увеличава нездравословният й ефект. Ако започне да пръска, сложете в нея коричка хляб или малко сол. За да не гранясва олиото, в бутилката поставете малко захар и го съхранявайте на тъмно. Миризмата на маста може да отстраните, като й сложите няколко капки лимонов сок. Ако предпочитате да си я приготвяте в домашни условия, предварително изкиснете сланината за няколко часа в студена вода. Свинската мас ще остане бяла и зърнеста, ако на всеки 5 кг разтопена мас изсипете 1 литър прясно мляко. Течността се оставя да ври, докато млякото се пресече и падне на дъното. След това маста се прецежда през гъсто сито или марля, прегъната няколко пъти. Гранясала мас или гранясало топено масло се поправят, като се сварят с прясно мляко, нарязана ябълка, кромид лук или овъглено парче хляб (може и всичко заедно).
Продукти свързани със СТАТИЯТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
БИО ДЖИ ПОДХРАНВАЩ БЕБЕШКИ КРЕМ ПРОТИВ ПОДСИЧАНЕ 50 мл
ПАВЛОВИЧА МАС 3+ години 100 мл
ДИЗАО МАСКА ЗА ЛИЦЕ С МАС ОТ АКУЛА 36 г
ШАРЛАН 500 мл. БАЛЧО
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Обикновен маслен крем
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Разширете тесните си обувки по 6 доказани метода
- Как да измерим кръвното налягане с пръстен, въженце и шивашки метър?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Сусамово масло (олио) - ползи за здравето
- Как да отстраним миризмата на загоряло?
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?