Начало Съвети Околна среда и бит Здрави по време на пътуване Как да предпазите автомобила от кражба

Как да предпазите автомобила от кражба

Как да предпазите автомобила от кражба - изображение

Колите са доста скъпи и много хора работят в продължение на години, за да си позволят една от тях. Въпреки това, отнема само 60 секунди на крадците да разбият превозното средство и да го откраднат. Ние искаме да ви помогнем. Поради тази причина ви представяме няколко трика, използвани от престъпниците при кражба на автомобил и начините за справяне с тях.

1. Видео бебефон

Крадците обичат да действат през нощта. Тогава има по-малко хора и вероятността собственикът да се появи е минимална. Дори да нямате дете, помислете за закупуването на видео бебефон. Вие може да го поставите в колата, за да наблюдавате всичко, което се случва с нея, в реално време. Видео бебефонът разполага с нощно виждане и аудио. Затова, ако някой се опита да разбие вашата кола, може да разберете това на момента. Най-хубавото при подобни устройства е, че те могат да уловят образа на извършителя и да улеснят неговото залавяне.

2. Превключвател

Опитните крадци разполагат с няколко секунди, за да запалят колата - но не и такава без мощност. Превключвателят представлява устройство, което прекъсва подаването на захранване към двигателя, възпрепятствайки неговото стартиране, докато не го изключите. В една кола обикновено има няколко превключвателя. Затова крадците имат нужда от повече време, за да намерят всички. Надяваме се, че те няма да поемат излишни рискове и просто ще избягат. Единственият проблем с превключвателя е, че не може да го инсталирате сами. Затова, ако нямате добри умения за окабеляване, е препоръчително да потърсите съдействието на механик.

3. Сменяем волан

Крадците са много добри шофьори, но дори те не могат да контролират колата без волан. Ето защо ви препоръчваме да използвате такъв, който е сменяем. Да, изглежда странно да отидете на бизнес среща с волан в ръце, но хайде! Това е вашата безценна кола!

4. Скоба за заключване на автомобилни гуми

Никой крадец няма да се опита да открадне кола със заключени автомобилни гуми. Това изисква прекалено много работа и усилия. Полицията поставя скоби на автомобилите, които са паркирани неправилно. Но ако вие не може да карате вашата кола, то тогава и крадците няма да го направят. Единственият проблем при заключване на гумите е, че е необходимо време, за да ги отключите. Този трик може да бъде полезен при паркиране на колата за една нощ или по-дълъг период от време.

5. GPS тракер

Автомобилните крадци се опитват да се измъкнат от мястото на престъплението възможно най-бързо и то без да бъдат забелязани. Въпреки това, все още има начини да направим нещата по-лесни за полицията: поставете GPS тракер някъде в колата. Крадците не разполагат с достатъчно време, затова често нямат възможност да се огледат за скрити устройства. GPS тракерите могат да предадат сигнали дори в области със слаб обхват. Затова шансовете за възстановяване на превозното средство са доста големи.

6. Трик с връв

Някои хора използват този трик, за да отворят вратата на автомобила, ако забравят ключовете си вътре... или да откраднат колата на някой друг. Всичко, от което се нуждаете, е връвчица и няколко минути. Въпросът е, че ако имате по-нов модел автомобил (без ключалка на вратата), крадците няма да могат да използват тази техника, за да я откраднат.

Източник: www.brightside.me
Снимка: www.park.ca
По статията работи: Маргарита Добрева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАнкетиЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноСпортНовиниСоциални грижи