Начало Съвети Здраво тяло За жената Как да прекроите старите си дрехи, за да ги носите през бременността

Как да прекроите старите си дрехи, за да ги носите през бременността

Как да прекроите старите си дрехи, за да ги носите през бременността - изображение
Неизбежно е любимият чифт дънки да ви отеснее по време на бременността. Има обаче няколко решения, които могат да ви помогнат да ги поносите по-дълго време през този период. За да спестят излишни средства, бъдещите мами може просто леко да прекроят някои от старите си дрехи. Ето няколко оригинални идеи как може да се случи това. 
 
  • За да отпуснете няколко сантиметра около талията на дънките, направете два разреза отстрани на колана и зашийте две триъгълни парчета ластик.
 
  • Ако пък имате нужда от повече отпускане, премахнете джобовете и ги заменете с ластичен плат (или друг еластичен плат).
 
  • Прави се изключително лесно, но пък ефектът е впечатляващ. Това е наистина един от най-лесните начини да разширите талията на дънките без да притежавате шивашки умения. 
  • Друг трик, полезен за първите месеци от бременността е да пъхнете ластик в илика на дънките и да го прехвърлите през копчето. Хубавото е, че за изпълнението му не са ви нужни никакви познания в областта на шиенето. 
 
  • Превърнете топлия пуловер и старата рокля в оригинална свободна рокля. Тук се изискват малко повече умения, но пък резултата си заслужава. 

Допълнителен съвет: Свободни рокли, туники и клинове от мека памучна материя са комфортен и подходящ избор за гардероба на бъдещите майки.

Снимки: фейсбук
По статията работи Росица Раднева

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиНовиниЛюбопитноТестовеПроизводителиИсторияКлинични пътекиАлт. медицинаСпортПатологияСоциални грижиПсихологияВидеоНаучни публикацииФизиологияЛеченияЗдравни проблемиИзследванияНормативни актовеСпециалистиИнтервютаХранене при...Ботаника