Как да приготвим боб по най-здравословния начин?
Консумацията на бобови изделия предоставя редица ползи за здравето на човешкия организъм. Въпреки това много хора избягват да добавят този вид храна към ежедневната си диета, тъй като тя може да доведе до появата на газове.
Бобовите изделия съдържат голямо количество олигозахариди. Те представляват вид устойчиво нишесте, което е трудно за смилане от ензимите в червата. Тялото ги метаболизира, в резултат на което се образуват газове. Поради тази причина е важно да елиминираме олигозахаридите от бобовите изделия, преди да пристъпим към тяхната консумация. Според проучване, това може да стане чрез промяна на водата, в която се варят.
Изследователите установяват, че готвенето на боб в алкален разтвор помага много по-ефективно за елиминиране на олигозахаридите, отколкото накисването във вода. За осъществяване на този метод е необходимо да си приготвите алкален разтвор, както следва:
Разтворете 1/8 супена лъжица сода за хляб в чаена чаша вода и разбъркайте добре съставките. Използвайте разтвора, за да приготвите бобовите изделия, с цел предотвратяване на газовете.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕТЕРИКА ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
СУОНСЪН АКТИВЕН ВЪГЛЕН капсули 260 мг * 120 SW1355
ПРОМОАЮЛАКС капсули * 60 WELEX LABORATORIES
ЕФЕКОЛ ФИБРИ саше * 14
ЛАЙКА ПОДВИЖЕН УРЕД ЗА НИСКОТЕМПЕРАТУРНО ГОТВЕНЕ ТЕРМОЦИРКУЛАТОР SOUS-VIDE SVC107
Безплатна доставка за България!МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ГОТВАРСКИ КОМПЛЕКТ ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА 14265
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Давайте на бебето неподсладен чай от анасон при колики и газове
- Газове при деца
- Газове
- Коча трева, котешка трева, бабица, мачо биле
- Полски джоджен, Див джоджен, Бласкун, Блатна мента
- Лавандула
- Чубрица - балканска
- Алтернативно лечение на болка в корема
Коментари към Как да приготвим боб по най-здравословния начин?