Как да приготвим необходимия ни студен извлек от билки?

За повечето билкови рецепти ни е необходима запарка, която да приемаме по определен начин няколко пъти на ден. Има състояния обаче, при които е необходима не запарка, а студен извлек от дадената билка. За приготвяне на студен извлек билката се залива със студена вода и се оставя да кисне определено време, най-често един ден, за да се извлекат активните съставки. От време на време се разбърква. Обикновено утайката не се изстисква след изцеждане. Ако остане някакво количество от извлека, е по-добре да се съхранява в хладилник.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛЕКУВАНЕ НА АУРАТА - ВАЛТЕР ЛЮБЕК - ШАМБАЛА
ЧАЙ ФИЛТЪР МЕЧО ГРОЗДЕ * 16 БИЛЕК
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧЕРЕН * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
АЛИН ЧАЙ ЦИКОРИЯ СТРЪК 50 г
ЧЕРЕН КИМИОН 100 г БИЛКИ КАРМЕН
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Каталог на билки и лечебни растения
- Отглеждане на розмарин
- И билките имат странични ефекти
- Най-добрите билки за бързо премахване на коремните мазнини и токсините и забързване на метаболизма
- Пречистете черния дроб с чай от магарешки бодил
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
- Отглеждане на авокадо
- Гроздето е полезно за страдащите от диабет и наднормено тегло
Коментари към Как да приготвим необходимия ни студен извлек от билки?