Как да приготвяме билковите отвари от листа, цветове и стръкове?

Ако често прибягвате до народната медицина, която си борави главно с билки, за решаването на даден здравословен проблем, е хубаво да знаете някои правила. Всички листа, цветове и стръкове се попарват във вряща вода, в съд, който се захлупва с капак. След като изстине, запарката се прецежда и може да бъде използвана по предназначение. Това е общо правило, което е препоръчително да се спазва, освен ако за конкретната билка, която използвате, няма специфичен начин на приготвяне.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЛЕКУВАНЕ НА АУРАТА - ВАЛТЕР ЛЮБЕК - ШАМБАЛА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧЕРЕН * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
АЛИН ЧАЙ ГРЪМОТРЪН КОРЕНИ 40 гр.
КОПРИВА СЕМЕ 100 г БИЛКИ КАРМЕН
ВЪРБА КОРА 50 г БИЛКИ КАРМЕН
СТАТИЯТА е свързана към
- Околна среда и бит
- Хранене и готвене
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Осем билки за по-здрави кости
- Отглеждане на авокадо
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Билки при високи тромбоцити
- Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания
- И билките имат странични ефекти
- Отглеждане на лимон
Коментари към Как да приготвяме билковите отвари от листа, цветове и стръкове?